Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 12 мм WPC10-12mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 12 мм ..
79,00лв
Без данък: 79,00лв
WPC10-12mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 15.5 мм WPC10-15.5mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 15.5 мм ..
79,00лв
Без данък: 79,00лв
WPC10-15.5mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 20 мм WPC10-20mm
Автоматичен пресостат за регулиране налягането на хидрофорни помпи и компресори. Спомага за правилната работа на вашата хидрофорна система, като предпазва помпата от претоварване и работа на сухо и по този начин гарантира предотвратяване на повреди в..
79,00лв
Без данък: 79,00лв
WPC10-20mm

Какво е пресостат?

Пресостатът е регулатор на воден или въздушен поток който се използва за управление на помпи. Той регулира налягането в помпената система и защитава помпа от претоварване и работа на сухо.

Предназначение

Пресостата е предназначен да управлява, включва и изключва помпите на системи в даден момент. Основната му функция е да контролира налягането в системата в определен диапазон.

Видове

В зависимост от устройството си и принципа на работа, можем да разделим пресостатите на два основни вида: механични и електронни

Механичен пресостат

Механичният пресостат намира най-голямо приложение за автоматично управление на водни помпи. Той включва помпата при достигане на минималното зададено налягане и я изключва при достигане на максималното зададено такова. Поради сравнително по-ниската си цена от електронните и заради по-устойчивата работа, те са най-популярни в системи за извличане на вода като хидрофори. Обикновенно механичните пресостати нямат защити от работа на сухо, и е необходимо инсталирането на допълнително такива. Работата им е по-шумна, но ако това е без значение за вас, определено разликата в цената ще го компенсира.

Електронен пресостат

Подобно на механичния пресостат електронният също включва и изключва помпата при достигане на гранично зададени стойности на налягане.За разлика от механичните,  електронните пресостати предпазват помпите от повреди пречинени от работа на сухо. Всички електронни пресостати са проектирани да осигуряват отлична защита на системите.

Системите с електронни пресостати са по-устойчиви при работа на открито. При големи влаги и разлика в температурата механичните пресостати поради това че са изградени изцяло от метал, е възможно да корозират и не са толкова устройчиви. Трябва да се знае че електронните пресостати работят на пълна мощност при включване до достигане на зададените стойности, независимо от количеството изразходена вода в системата.

Електронните пресостати които предлагаме са с голям диапазон на регулиране от 0.1 до 10 бара. Освен защитата при работа на сухо, те имат и функция за рестартиране при откриване на проблем в системата.  Усъвършенстваната технология на производство и конструкция на пресостат му гаранитират дълъг живот на работа – над 200 000 цикъла.

Цената на електронните пресостати е по-висока в сравнение с цената на механичните. При повечето хидрофори електронният пресостат се монтира допълнително, но съществуват и такива, при които е вътрешно вграден.