Professional Digital Manometer, Portable Handheld Air Vacuum/ Gas Pressure Gauge Meter 11 Units with Backlight, ±13.78kPa ±2PSI, Suitable for Differential Pressure of 1-2 Pipes, Ventilation, Air Condition System Measurement MAN-45 eTop
Този цифров манометър измерва налягането на въздуха в единичната тръба или диференциално налягане от 2 тръби. Има 11 избираеми мерни единици kPa, psi, kgfcm2, ozin2, bar, mbar, inHg, mmHg, inH2O, ftH2O, cmH2O. Страхотен уред за измерване..
99,00лв
Без данък: 99,00лв
MAN-45
Digital Differential Air Pressure Manometer 15.000psi Gauge A0182152
Висококачествен цифров професионален манометър, модел A0182152 е разработен за измерване на налягането спрямо атмосферното и диференциално налягане с възможност за измерване на разликата между двете. Уредът използва 11 мерни единици по избор, спрямо ..
310,00лв
Без данък: 310,00лв
A0182152
На база 2 отзива.
Дигитален USB манометър за диференциално налягане MAN-37
Предлага 11 избираеми измервателни единици: bar, mbar, kPa, kgf/cm2, mmHg, cmH2O, Ozf/in2, psi, inHg, inH2O, ftH2O. Уредът предлага следните възможности на потребителя: запис на данни, автоматично изключване, USB свързване на манометъра към компютър ..
199,00лв
Без данък: 199,00лв
MAN-37
Манометър за измерване на вакуум, газово налягане, диференциално налягане MAN-334
Чрез този уред можете да измерите въздушното налягане на единична тръба или диференциално налягане от 2 тръби. Той има 12 избираеми мерни единици и намира широко приложение за измерване на: тръбопроводи за природен газ, вентилационни и климатичн..
95,00лв
Без данък: 95,00лв
MAN-334
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 12 мм WPC10-12mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 12 мм ..
79,00лв
Без данък: 79,00лв
WPC10-12mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 15.5 мм WPC10-15.5mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 15.5 мм ..
79,00лв
Без данък: 79,00лв
WPC10-15.5mm
Пресостат за хидрофор компресор контрол на хидрофорна помпа 20 мм WPC10-20mm
Автоматичен пресостат за регулиране налягането на хидрофорни помпи и компресори. Спомага за правилната работа на вашата хидрофорна система, като предпазва помпата от претоварване и работа на сухо и по този начин гарантира предотвратяване на повреди в..
79,00лв
Без данък: 79,00лв
WPC10-20mm
Цифров манометър за диференциално налягане MAN-277 eTop
Този цифров манометър е перфектното устройство за измерване на диференциалното налягане. Разполага с 11 избираеми единици за налягане: bar, mbar, kPa, kgf/cm2, mmHg, cmH2O, Ozf/in2, psi, inHg, inH2O, ftH2O, подходящи за промишлени и битови нужди. Ши..
148,00лв
Без данък: 148,00лв
MAN-277

Нужен ви е качествен професионален манометър на изгодна цена? Намирате се на правилното място. Можете да спрете избора си на вакуумен газов манометър и такъв с USB изход за свързване към компютър. Уредите ни са компактни, удобни и точни – точно от каквото се нуждаете.

Предназначение и свойства

Манометър е измервателен уред за определяне на налягането на газ и течности, поставени в затворено пространство. Измерването разглежда натискът, който газът/течността оказва върху дадена площ. За нулева стойност болшинството манометри приемат атмосферното налягане.

Стойностите, измерени от манометър се представят в различни мерни единици. В метричната система това са Бар (bar) и Паскал (Pa), а в имперската стойностите се отбелязват с единицата „psi” – паунд на квадратен инч. Манометрите включват няколко класификации спрямо метод на работа и област на измерване.

Съществуват вакуумни и тръбни, както и цифрови и аналогови манометри за налягане. Спрямо областта на измерване има такива за диференциално и въздушно налягане. Вакуумният тип се нарича още вауумметър или мановакуумметър. Измерва налягането, което е по-ниско от атмосферното, отмервайки вакуума в отрицателни стойности.

Тръбният манометър за газ е познат още като живачен, защото за определяне на стойностите използва живак, поставен във U-образна тръба. Диференциалният, пък е устройство, измерващо разликата в налягането между две места. Диференциалните манометри варират от устройства, достатъчно прости, за да бъдат направени в домашни условия, до сложно и прецизно цифрово оборудване.

Стандартните измерватели от вида служат за определяне стойностите на налягането в контейнер, като го сравняват с нормалното атмосферно. Диференциалните от своя страна се използват за сравняване на налягането на два различни контейнера. Те разкриват не само в кой контейнер налягането е по-голямо, но и колко голяма е разликата между двата.

Манометрите тип диференциални имат широк спектър на приложение в много области на индустрията. Един от множеството примери за тяхното приложение е практиката да измерват динамиката на потока на газ чрез сравняване на налягането в различни точки на тръба.

Особености на съвременния дигитален измервател

Благодарение на напредъка на технологиите, днес измервателните уреди са много по-прецизни и преди всичко значително по-удобни за употреба. Все по рядко се среща механичният вариант, използван дори в медицинските апарати за измерване на кръвното налягане. В категорията на PCE инструментите влизат ръчни цифрови устройства, включително флангови и фиксирани с различни практически приложения.

Ръчен цифров манометър е особено полезен за определяне на диференциалното налягане в системите за отопление, вентилация и климатизация (HVAC). Той отчита стойностите, като препраща разликата в налягането между две точки. Например, специалист по обслужване на климатични системи може да сравни разликата в налягането пред и зад въздушен филтър при извършване на диагностика на каналната система.

Фланцовият манометър за налягане обикновено служи за измерване на относителни / абсолютни стойности на външно въздушно или атмосферно налягане. Абсолютните стойности се позовават на нулево налягане, прието за перфектен вакуум. Фланцовият вид са резбови манометри за високо налягане, проектирани да се свързват към тръби, съдържащи различни течности и газове.

Типът мембрана (диафрагма), използвана в манометъра, определя съвместимостта на уреда с определени видове течности и газове. Например, керамичните диафрагми са силно устойчиви на течности с абразивни частици, но често са несъвместими със силни киселини. Предвид факта, че мембраните от неръждаема стомана се почистват и стерилизират лесно, те често се използват при хигиенна обработка на хранителни и фармацевтични продукти.

Манометърът от фиксиран тип може да бъде интегриран в контролна система за регулиране на процес. Тази разновидност често разполага с аналогови изходи, които биха могли да се конфигурират за аналогови токови (например, 4-20 mA), както и за аналогово напрежение (например 0-10 V) сигнали.

Предвид специфичните изисквания за монтиране на ниво, манометрите с механично устройство са по-удачен вариант за лабораторни измервания, отколкото за работа на открито и в нетипична среда. Днес почти всички измервателни устройства са цифрови, защото с тях става възможно да се преодолеят редица ограничения, типични за механичните.

Дигиталните микропроцесорни инструменти се предлагат в удобни, преносими размери за лесна употреба в полеви условия, а също и в панелни и самостоятелни корпуси за монтаж, с изходи за контрол на процеса и прехвърляне на измервателни данни към компютър и печатащи устройства.

Отклоненията от стандартните условия на плътност и гравитация трябва да се компенсират ръчно, когато се правят измервания с течни манометри. Този процес е улеснен от цифровите измерватели, защото някои от корекционните фактори е възможно да бъдат игнорирани, а други да се компенсират от софтуера. Чрез заменяемите сензори с двойни портове е налице всичко необходимо за промяна между диференциалните, габаритните и абсолютните измервания на налягането.

Други общи характеристики на цифровите манометри включват:

  • Бордова памет за регистриране на данни и съхранение на min./max. четения
  • Усредняване на редица показания за намаляване импулсите на налягането

Цифровият манометър с по-висока точност се използва за калибриране на предаватели и други инструменти приложими при измерване в извън лабораторни условия. Дигиталните калибратори са по-бързи и опростени, тъй като не изискват никакви кутии, газови бутилки, регулатори и тежести за настройка. Те също така нямат специални платформи и критични изисквания за нивелиране.