Метеорологична станция с 3 безжични сензора WEA-47 eTop
Тази метеорологична станция предлага 6 вида прогноза за времето, измерване на температура и влажност с максимално 4 измервателни точки с 3 външни сензора и едно основно устройство. Характеристики: RCC функция с DCF във версия на ЕС 3 външн..
109,00лв
Без данък: 109,00лв
WEA-47
Безжична метеорологична станция за температура, влажност DCF / WWVB с 2 дистанционни сензора WS-104 US 2S eTop
Описание: Тази безжична метеорологична станция ви дава ясна и точна прогноза за времето, по-голям брой параметри, измервайки температура, относителна влажност, въздушно налягане и фазите на луната. Устройството използва два броя дистанционни безжи..
95,00лв
Без данък: 95,00лв
WS-104_EU_2S
Дигитален термо-хигрометър/термометър, измерващ точката на оросяване и относителната влажност E04-019 eTop
Този инструмент представлява цифров термо-влагомер. Той е разработен да измерва едновременно три периметъра – температура, относителна влажност и точка на оросяване. Алармените функции при него са звукови и визуални. Звукова аларма се задейства, кога..
48,00лв
Без данък: 48,00лв
E04-019
Цифрова метеорологична станция с 3 безжични сензора, цветен дисплей WEA-289 eTop
Тази метеорологична станция показва 5 вида прогноза за времето (слънчево / преобладаваща облачност / облачно / дъждовно / снежно). Основен инструмент, който показва метеорологичните условия във вашето местоположение. С неговите 3 безжични сензора мож..
106,00лв
Без данък: 106,00лв
WEA-289
Метеорологична станция с 3 безжични сензора WEA-288
Тази метеорологична станция е инструмент за бързо и лесно отчитане на температурата и влажността на три различни места. Предлага се с 3 безжични външни сензора и едно основно устройство. Практичен инструмент за наблюдение на метеорологичното състояни..
89,00лв
Без данък: 89,00лв
WEA-288
Mетеорологична WiFi станция с външен сензор за дъжд, вятър, влажност, UV индекс, светлина FT0832
Тази метеорологична станция ще ви помогне да планирате ефективно деня или седмицата си. Идеална за използване както на закрито така и на открито. Безжичната станция може точно да измерва скоростта на вятъра, посоката на вятъра, количеството валежи, U..
480,00лв
Без данък: 480,00лв
FT0832
In/Out Temperature Wireless Weather Station DCF Radio Controlled Clock 2 Sensor S08S3318BL 2S eTop
Тази усъвършенствана безжична метеорологична станция е чудесно устройство за едновременно наблюдение на вътрешната и външната външна температура и влажност. Тя също така ви предоставя информация за прогнозата за времето с четири различни икони (Слънч..
95,00лв
Без данък: 95,00лв
S08S3318BL_2S
Цифрова метеостанция с 2 сензора термометър влажност налягане R01AOK-5018B 2S
Тази метеостанция е предназначена за измерване на вътрешната и външната температура, вътрешната и външната влажност и атмосферното налягане. Тя също така може да покаже време на изгрев и залез, лунна фаза, тенденция на въздушно налягане. Показва и ик..
99,00лв
Без данък: 99,00лв
R01AOK-5018B_2S
Цифрова метеостанция с 2 сензора термометър и радиосверяване R01AOK-5019 2S
Тази метеостанция разполага с 2 безжични сензора, който измерва температурата и влажността както на открито, така и на закрито. Показва атмосферно налягане, метеорологични условия и прогноза, календар и часовник, както и hPa / inHg тенденция, ° C / °..
99,00лв
Без данък: 99,00лв
R01AOK-5019_2S

Метеостанции Etop.bg ви предлага разнообразие от домашни и професионални метеорологични станции. С приятен, модерен и функционален дизайн, те ви дават подробна информация за най-важните параметри, касаещи времето. Атмосферните условия са от значение за много дейности, особено на открито, затова такъв уред може да бъде от голяма полза дори у дома.

Как да изберете?

Днес всеки дом може да си позволи компактна електронна метеостанция на ниска цена, но не всички измервателни устройства от този вид са прости и евтини. При нас се предлагат толкова много различни модели, от които да избирате на съвсем различни цени, че може да ви се стори ужасяваща задача да изберете сами подходящия за нуждите ви уред.

Всъщност, при този научен инструмент важните характеристики са само три на брой - надеждност, функционалност и точност. Има един абсолютен факт в измервателните устройства от този ранг, а именно: колкото по-скъпо платите, толкова повече получавате. За правилния избор на метеостанция е важно да решите кои функции са ви важни.

Функциите показват кои стойности на времето се измерват и записват. Болшинството метеорологични станции предлагат следните параметри на отчитане:

Повечето уреди ще предложат също измерване на температурата в стаите и влажността, а по-скъпите и прецизни разработки използват и сензори за определяне посоката на ветровете. Станциите за професионална употреба предлагат и допълнителна информация за валежите: 15-минутни, почасови, месечни и годишни отчети, както и количествата дъжд за последните 24 бури.

Ако държите на изчерпателната информация относно вятъра, можете да изберете уред, предоставящ допълнителни отчети за скоростта на вятъра: 10-минутна средна скорост и доминираща посока на вятъра, а с определени устройства в допълнение получавате 2-минутна средна и висока скорост, както и посока през последните десет минути.

Определено ще трябва да обърнете внимание и на някои технически особености на станциите, например с колко сензора разполагат и къде трябва да се монтират те. Има значение дали след като получите метеостанцията просто ще поставите батериите, ще я закачите на стената и ще започнете да я използвате или ще ви е нужен техник, който да монтира и настрои системата.

Къде ще използвате своята метеорологична станция – на открито или на закрито също е важен въпрос. На какъв екран ще бъдат поднасяни данните от измерването LED/ LCD и ще има дисплеят touch screen функция? Всяка екстра добавя стойност към цената на устройството, затова преди изобщо да започнете да разглеждате нашите продукти е добре да определите максималната сума, която сте склонни да похарчите.

Ако искате да получите пълните параметри на измерване, и то с висока точност една професионална метеорологична станция е идеална за вашите цели. Те се използват все по-често в частни земеделски стопанства и компании, занимаващи се с риболов и ветроплаване. В случай че желаете да измерите всички променливи показатели, професионалният модел е удачен избор, но цената от му е по-висока от тази на домашните..

Почти всички метеоцентрали са безжични и разполагат с възможност за отчитане на температура / влажност (вътре и отвън), валежи, скорост / посока на вятъра, барометрично налягане. Определени разработки разполагат с опция да съхраняват определени данни в монитора, така че да могат да се извлекат по-късно, напр. валежи през последната седмица.

Ако се нуждаете от по-изчерпателна регистрация на данни и възможност за качване на информацията на компютър или уебсайт, това може да се постигне с някои от нашите уреди, но цената в този случай се повишава. Конкретни модели предлагат допълнителни функции като изгрев / залез, UV, аларми, когато са изпълнени определени условия. Има голяма разлика в цената в зависимост от функционалността и качеството на устройството.

Видовете метеостанции можем да разделим и спрямо начина им на използване, тоест къде ще бъдат позиционирани. Настолните дизайни са много предпочитани за дома. Станциите от настолен тип биват наричани още температурни. Те са базов тип устройства и ако имат външен сензор, това е най-много сензор за температура и влажност.

Типичните измерени метеорологични променливи с тях са температура, влажност и барометрично налягане. Повечето имат часовници с аларми, а някои са с възможност за прогнозиране на къси разстояния.

При настолните модели една марка е толкова добра, колкото всяка друга, така че изберете въз основа на външния вид и усещане. Преценете дали ви харесва как се показват и отчитат данните. Някои дават само прогноза, а не действителното число на налягането и градусите.