Теми

Преди да започнем да говорим за разликите е редно да отбележим,  че от  „Нисък клас“ рефрактометри има няколко производители в китай, тези в нашата статия са от по-добре изработените. Разликата в цените на едро на рефрактометри от „Нисък клас“ и  „Висок клас“ е двойна. В България цената за крайния клиент на рефрактометър „Нисък клас“ е 35-45лв, а на „Висок клас“ 55-75лв. В този смисъл разликата в цената между „Нисък клас“ и  „Висок клас“ е средно 20лв. Ето какво ще получите за тази разлика. На всички снимки в ляво е показан  „Нисък клас“, а в дясно „Висок клас“ р..
ORP, или оксидиращ потенциал, е необходимият електрически потенциал, необходим на дадено вещество, за да намали или забави процеса на окисляване, като ръжда. За човешкото тяло окисляването на практика означава износване или стареене. ORP се измерва в миливолта (mV). Колкото по-ниско е отчитането, толкова по-добре. ORP-400 mV е 4 пъти повече антиоксидант от ORP-100 mV. Как ORP влияе на водата, която пием Двата основни фактора, които са отговорни за създаването на свободни радикали в тялото, са въздухът, който дишаме, и водата, която пием. По отношение на консумацията на вода, ORP..
Манометърът е уред за измерване на налягането на газ или течност в затворено пространство. За целта се измерва херметично натискът, който газът или течността оказват върху определена площ. Повечето манометри използват за нулева стойност атмосферното налягане. Манометрите указват налягането в една или няколко мерни единици за налягане, като метричните бар (bar) и паскал (Pa) или извънсистемната имперска единица паунд на квадратен инч(psi). Аналоговите манометри използват стрелка и разграфена скàла, като е прието стойностите да се увеличават в посока на часовниковата стрелка; с цел избягване на ..
Везните са измерителен уред, който служи за определяне на теглото или масата на даден предмет. Размерите и устройството им са разнообразни. Традиционната везна се състои от две плоскости подобни на чинии, окачени на равни разстояния от опорна точка. Едната плоскост съдържа обект с неизвестна маса (или тегло), докато известните маси се добавят към другата плоскост, докато се постигне статично равновесие и плоскостите се изравнят. В този момент масите на двете плоскости са равни. Електронната везна е ново поколение уред който измерва до..
Нивелирите  са геодезически уреди измерващи разликата по вертикала между две или повече точки. По своето устройство те се разделят на две основни групи: дигитални и оптични.    Дигитални нивелири: Дигиталните(цифрови) нивелири намират много широко приложение в последните години поради няколко основни причини: Изключително прецизно, лесно и бързо измерване Малки компактни размери и възможност за измерване на ъгли на трудно достъпни места Възможност за захващане към метални обекти благодарение на магнитни поставки Супер достъпни цени   Оптични..
Какво е термостат? Термоконтролер известен още като термостат или терморегулатор е устройство, което автоматично реагира на промените в околната температура, като включва или изключва отоплителна или охладителна система, с цел постоянното поддържане на зададена желана температура. Как работи термостата? Те работят на основава на сравняването на температурата, измерена посредством температурен сензор с първоначално зададената от потребителя стойност. При разлика между двете стойности, термостата активира електрическа верига (най-често реле) на изхода си и задейства допълнително устройс..
Добрата лодка може да бъде скъпа. Ако търсите добра лодка за риболов, може би си мислите, че закупуването на нова е единственият вариант. Използваните лодки обаче често могат да бъдат по-достъпни от чисто новите. Има много причини, поради които трябва да обмислите закупуването на използвани лодки вместо нови. ..
Какво представлява рефрактометърът? Рефрактометърът е устройство, което измерва индекса на пречупване на течности. Индексът на пречупване е съотношението между скоростта, с която светлината се движи във вакуум, и скоростта, с която се движи в дадено вещество. 7. Рефрактометрите са известни още като рефрактометри, рефрактометри, рефрактор, рефрактометър, рефрактометър и рефрактометър. 8. Рефрактометрите често се използват за измерване на плътността на захарни разтвори. 9. Рефрактометрите понякога се наричат рефрактометри. 10. Рефрактометрите обикновено се използват за измерване на концентрацият..
Рефрактометърът е оптично устройство, използвано за измерване степента, в която светлината се огъва или пречупва, когато се движи през вещество. Рефрактометрите са предназначени за специфични операции, като измерване на течности като антифриз, масла или водни течности, газове и прозрачни или полупрозрачни твърди вещества, като скъпоценни камъни. В земеделието например, рефрактометърът  използва рефрактивната светлина, преминаваща през растителния сок,плодов или зеленчуков, за да се получат нивата на хранителните вещества. От естеството на измерването можем да разграничим рефра..
От тази страница може да свалите безплатно оригиналния софтуер който идва на диск с всеки един модел USB микроскоп.   1. Софтуер за USB Електронен Микроскоп с 500х увеличение    2. Софтуер за USB Електронен Микроскоп с 1000х увеличение  3. Софтуер за USB Електронен Микроскоп с 1600х увеличение    Във всеки един архив има добавени и допълнителни драйвери които могат да бъдат необходими за стартиране на микроскопа.   НАПРЕД КЪМ МАГАЗИНА >>>  ..
  Препоръчваме ви: Киселинността е за вашите батерии не за вашето тяло. Принципът за умерена алкална среда на тялото го прави по-здраво, а и по този начин ще разрешите проблема със здравословната диета. Когато pH-то на организма е балансирано, кожата е по-еластична и изглежда по-млада. По този начин спите по-дълбок и здравословен сън, имате повече енергия и се разболявате по-рядко от настинки, главоболия и грипни вируси.  Ще имате по-добро храносмилане и ако имате гъбички, тяхното разпространение ще се намали. Също така ще сте по-ментално активни. Знаете..
1 Коментари по тази статия - Виж коментарите
Как се мери захарност на грозде? Въпрос често задаван от всеки начинаещ вино-производител. Има няколко метода за измерването на захарността, ние ще се спрем на два основни: 1. Измерване с Рефрактометър 2. Измерване с Аерометър До скоро рефрактометрите бяха значително по-скъпи и бяха използвани основно от професионалисти, поради това че измерват изключително точно, бързо и лесно захарността във всеки един плодов сок. За съжаление не всеки можеше да си го позволи на цени от 200лв и нагоре. Това значително усложняваше работата на любители които използваха втория метод да замерват с аером..
Калибриране на рефрактометър

Това е важна процедура която е необходима да бъде изпълнена преди реалното замерване. 

Какво е електромагнитно поле? Електромагнитните полета са комбинация от невидими електрически и магнитни полета със заряд.    Кой го създава? Генерират се от природни явления, както и от човешки дейности, главно употребата на електричество. Компютри, мобилни телефони, контакти, микровълнови печки, безжичен Интернет…Устройствата, които използваме всеки ден и които правят живота ни по-лесен генерират електромагнитно поле около нас.    Как ни въздейства?  Тези полета влияят отрицателно върху здравето ни, което води до проблеми като безсъние, тревожнос..
Ендоскоп, бороскоп или просто камера за наблюдение представляват по своята същност микрокамери или тръби с малко сечение благодарение на което е възможно да се наблюдават трудно достъпни за човека места. Някой от тях разполагат с гъвкава глава което олеснява допълнително наблюдаването на обектите. Поради своята същност те намират много широко приложение в медицината, тежката промишенност, автомобило-строенето, обслужване на сервизни помещения, водопроводчици и др. При закупуването на ендоскоп трябва да обърнете внимание на някои важни показатела: Дебелина на камера(ендоскопа) Възможнос..
Температурата е една от най-често измерваните величини. Независимо дали се касае за телесна, стайна, на външната околна среда или на уреди и повърхности, тя трябва да бъде прецизно измерена и по възможност по максимално бърз и лесен начин. От каталога ни можете да си изберете идеалния уред за вашите цели. Дали това ще бъде дигитален термометър за бебе или лазарен пирометър за горещи повърхности – вие избирате. Ние гарантираме високото качество на своите продукти. Видове и предназначение Каталогът ни предлага разнообразие от термометри, което означава, че устройствата са базирани на разли..
Захаромер или още познат като рефрактометър за захар е надежден оптичен уред с помоща на който измерваме бързо и точно захарното съдържание на плодови сокове. Уреда е често използван при производството на вино и по-точно измерване на съдържанието на захар в сокове от грозде и други плодове.  Какво да следим при закупуването на такъв уред? 1. АТС (Автоматична температурна компенсация) - това е система благодарение на която уреда ви показва реални стойности на измерената захарност в диапазона +10 --- +30 градуса на околната среда. Не е необходимо да конвертирате из..
Как работи лазерната ролетка? Често срещани въпроси пред всеки строител, готов да замени старата си ролкова ролетка с лазерна. Принципа на действие е добре познат сред много други устройства. В основата е лазерен лъч и времето за което той отива и се връща до обекта/стената която замервате. По своя принцип на действие тези утройства са много точни и всъщност не е необходимо да се инвестират много пари за скъпа лазерна ролетка. Тестовете ни показаха че една част от евтините модели лазерни ролетки са напълно конкурентни на скъпи марки като Bosh, Dewault и други. Друг много голям плюс за ла..
Приложение на рефрактометърът за мед Рефрактометър за мед, сладка и други захарни напитки с високо съдържание на захар е уред, който определено трябва да притежава всеки един пчелар, сладкар и всеки производител на захарни храни и напитки. Фокусирани върху производството на мед, този рефрактометър освен захарност, измерва съдържание на вода и показателя Be' в следните диапазони: захари по Brix (58~90%) показателя Be' (Baume) (38~43) съдържание на вода (12~27%) Както е известно, при контакта на пчелния мед с въздух, той има свойствата да поглъща или отд..
Какво е телескоп и кои са основните видове Телескопът известен още като далекоглед или пусула, е уред за наблюдаване на силно отдалечени или астрономически обекти. Известни още като астрономически или оптични телескопи това са уреди, които фокусират светлината, като увеличават видимия ъглов размер и видимата яркост на отдалечени обекти. За тази цел се използват една или повече лещи и огледала които събират светлината във фокус и визуализират наблюдавания отдаличен обект. (Промоция на всички модели на склад.) Смята се че максимално допустимото теоретично увеличение за всеки теле..
Рефрактометърът е оптично устройство, използвано за измерване степента, в която светлината се огъва или пречупва, когато се движи през вещество. Рефрактометрите са предназначени за специфични операции, като измерване на течности като антифриз, масла или водни течности, газове и прозрачни или полупрозрачни твърди вещества, като скъпоценни камъни. В земеделието например, рефрактометърът  използва рефрактивната светлина, преминаваща през растителния сок,плодов или зеленчуков, за да се получат нивата на хранителните вещества. От естеството на измерването можем да разграничим рефрактом..