Промоция
Персонален дрегер за алкохол с презареждаема батерия CRCX-01
Безконтактен дрегер за алкохол на световно признатата компания Baseus. Нова технология дрегери за алкохол с врагедени филтри за отделяне на алкохола от други субстанции.  Дрегера не се нуждае от използването на мундщуци и може да се използва лес..
115,00лв 89,00лв
Без данък: 89,00лв
CRCX-01
Промоция
Бюджетен дрегер за алкохол с LCD дисплей DR2
Описание: Алкотестер или дрегер е устройство за определяне на съдържанието на алкохол в кръвта (BAC) от проба от издишания въздух. Той използва усъвършенствана полупроводникова технология за отчитане на алкохол, за да вземе бързо проба от дъха и д..
28,00лв 19,00лв
Без данък: 19,00лв
DR2
Промоция
Бюджетен прецизен дрегер за алкохол алкостер DR1
Препоръки преди използване на дрегер за алкохол При консумирането на алкохол е необходимо приблизително 20 минути алкохола да се абсорбира в кръвта от храносмилателните органи, а остатъчният алкохол, останал в устата, отнема толкова време, за да с..
69,00лв 42,00лв
Без данък: 42,00лв
DR1
Еднократен сертифициран тест дрегер за алкохол EOLO test
EOLO test –  тест за алкохол за еднократна употреба, пакет от 10 броя, всеки индивидуално опакован в блистер EOLO test e сертифициран еднократен тест за алкохол произведен при най-високи изисквания за качество и точност на резу..
36,00лв
Без данък: 36,00лв
EOLO test
Промоция
Иновативен дрегер за алкохол в комплект с 5 мундщука AL7000 AlcoScan
AlcoScan™ AL7000® – базов модел дрегер за алкохол за вътрешноведомствен контрол на служители и личен контрол, доказан от години на българския пазар. Моделът е с полупроводников сензор, оформен като сменяем сензорен модул. Така ползвателят може за..
229,00лв 162,00лв
Без данък: 162,00лв
AL7000
Най-висок клас професионален дрегер за алкохол AlcoScan ALP-1
AlcoScan™ ALP-1® - професионален алкохолтестер от най-висок клас, водещ модел на производителя, съчетаващ всички технологични възможности в сегмента. Основните параметри на модела са - електрохимичен сензорен модул от най-висок клас, тр..
720,00лв
Без данък: 720,00лв
AlcoScan ALP-1
Професионален дрегер за алкохол с 50 мундщука, батерии, калъф и калибровка AF-35C
AlcoFind™ AL-35C® е професионален алкохолтестер (дрегер за алкохол) оборудван с висок клас електрохимичен сензор от серията ALCOFIND, осигуряващ точност и  сигурност на резултатите, съчетано с вътрешна памет за последните 10 теста..
264,00лв
Без данък: 264,00лв
AF-35C
Професионален дрегер за алкохол с 50 мундщука, памет и калибровка AF-50
AlcoFind™ AL-50® е професионален алкохолтестер (дрегер за алкохол) оборудван с последно поколение електрохимичен сензор от серията ALCOFIND, осигуряващ екстремно висока надеждност и сигурност на резултатите, съчетано с вътрешна памет за пос..
312,00лв
Без данък: 312,00лв
AF-50
Промоция
Професионален дрегер за алкохол с електрохимичен сензор и Bluetooth AL8800BT AlcoScan
AlcoScan™ AL8800BT® - професионален дрегер с електрохимичен сензор и Bluetooth-функция за връзка със смартфон посредство безплатно мобилно приложение, достъпно от Google play или App Store.   Това позволява вземането на алкохолната проба..
269,00лв 240,00лв
Без данък: 240,00лв
AL8800BT
Професионален дрегер със сменяем сензор, 50 мундщука, куфар и калибровка AlcoScan ALC-1
AlcoScan™ ALС-1® - професионален алкохолтестер от висок клас, подходящ за места, където се изисква бързина при измерването, съчетана с висока точност на резултата. AlcoScan®™ ALС-1 е професионален тестер за алкохол в кръвта от висок клас с CE/TUV-..
384,00лв
Без данък: 384,00лв
AlcoScan ALC-1
Промоция
Професионален тестер за алкохол в кръвта без използване на мундщук iblow10
AlcoScan™ iblow10® - професионален тестер за алкохол в кръвта без използване на мундщук. AlcoScan™ iblow10® - професионален тестер за алкохол в кръвта предназначен за бързо и точно измерване на поток от хора (скрининг), с CE/TUV-Сертификат (..
780,00лв 696,00лв
Без данък: 696,00лв
iblow10
Дрегер за алкохол

Дрегери за алкохол на водещи марки с гарантирано най-добри цени в eTop.bg

Дрегери за алкохол, тестери за алкохол или накратко дрегер се подразбира уред за измерване на прието алкохолното съдържание в човешкия организъм. Съдържание на алкохол в организма понижава нивото на концентрация както и увеличава времето за реакция. Ето защо употребата на алкохол на работното място или преди и по време на шофиране е абсолютно забранена. Границата между допустимата и превишената стойност на консумиране на алкохол е много малка, ето защо е нужен стриктен контрол при употреба на алкохол.  Тестване на алкохола в човешки организъм с дрегер за алкохол е безболезнен и бърз метод.

Как се използва дрегер за алкохол?

Използването на дрегери за алкохол е много лесно, необходимо е единствено да вдишате дълбоко след което издишате поетия въздух в мундщука на дрегера. Изчаквате приблизително 30 секунди и разчитате измерената стойност.  Принципа на работа на дрегерите за алкохол изполвани от КАТ и персоналните дрегери е един и същ.

Административни и наказателноправни санкции на които подлежат водачи на МПС употребили алкохол

Всеобщо мнение е че след употребата на алкохол от водачи на МПС те не бива да се качват зад волата. Въпреки това  закона позволява употребата до някъде, след което налага административни и наказателноправни санкции. Какви са те?

  • Шофирането под въздействието на алкохол до 0.5 промила не съставлява, нито администратично нарушение, нито престъпление.
  • На административни санкции подлежи водач на МПС, който е шофирал под въздействието на алкохол над 0.5 до 0.8 промила на хиляда. В този случай закона предвижда отнемане на клижката до 6 месеса и парична глова в размер на 500лв.
  • При употреба на алкохол над 0.8 до 1.2 промила на хиляда  закона гласи отнемане на книжката до 12 месеца и парична глоба от 1000лв.
  • На наказателни санкции подлежат водачи на МПС, които са шофирали под въздействието на алкохол над 1.2 промила на хиляда, то тогава водача отговаря като извършител на престъпление и закона предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

Следенето за употребата на алкохол сред водачи не е било никога толкова стриктно от органите на реда както сега. Използването на персонален дрегер за алкохол може да ни спести много главоболия и да ни предпази от трагедии.