Промоция
Професионална термокамера с висока резолюция и вградена памет NF-521S NOYAFA
LED дисплей с разделителната способност  120 x 90 LED и камера с един милион пиксела, 25Hz честота на опресняване, ясен и плавен видеозапис. Избор на 8 цветови палитри: желязно червено, бяла топлина, черна топлина, дъга, червена топлина, висо..
990,00лв 729,00лв
Без данък: 729,00лв
NF-521S
NOYAFA Industrial Thermal Imaging Device 200x150 Higher Resolution Pixels Resolution 16 GB Memory Card Thermal Imaging Camera NF-522
Описание: Няколко режима на термичното изображение: infrared mode, infrared edge detection mode, dual light fusion mode Интелигентно измерване на температурата: показване на различни цветови реакции според температурата на околната среда Фу..
1 319,00лв
Без данък: 1 319,00лв
NF-522
Промоция
Преносима инфрачервена термокамера, -20 ~ 400 °C NF-521
Термокамера за визуализация на температурни отклонения на топли и студени точки, позволявайки на потребителите да наблюдават по-ефективно промените в температурата на обектите. Намира различни приложения в строителството, електротехниката, промишлено..
499,00лв 420,00лв
Без данък: 420,00лв
NF-521
Термална камера HIKMICRO - Gryphon LRF GH35L, 12 Micron, 384x288, 35 мм GH35L Hikmicrotech
Термалната камера Gryphon представя много уникални функции, включително революционна двуспектърна технология Fusion, която използва термален сензор заедно с конвенционална оптична система, за да предостави супер детайлно термо изображение. ..
4 699,00лв
Без данък: 4 699,00лв
GH35L
Термална камера HIKMICRO - Gryphon LRF GQ35L, 12 Micron, 640x512, 35 мм GQ35L Hikmicrotech
Термалната камера Gryphon представя много уникални функции, включително революционна двуспектърна технология Fusion, която използва термo сензор заедно с конвенционална оптична система, за да предостави супер детайлно изображение. ..
5 780,00лв
Без данък: 5 780,00лв
GQ35L
Термална камера HIKMICRO - Gryphon LRF GQ50L, 12 Micron, 640x512, 50 мм GQ50L Hikmicrotech
Термалната камера Gryphon представя много уникални функции, включително революционна двуспектърна технология Fusion, която използва термo сензор заедно с конвенционална оптична система, за да предостави супер детайлно изображение. ..
6 580,00лв
Без данък: 6 580,00лв
GQ50L
Термокамери

Термокамерите, известни също като инфрачервени термографски камери, са устройства, които създават изображения на обекти въз основа на тяхната топлинна емисия. Те се използват широко в различни приложения, включително инспекция на сгради, промишлена поддръжка и търсене и спасяване. Термокамерите работят, като откриват инфрачервеното лъчение, излъчвано от обектите, и го преобразуват в изображение, което показва температурните вариации.

Основните компоненти на термокамерата включват:

1. Инфрачервен детектор: Това е основният сензор на термокамерата, който открива инфрачервеното лъчение, излъчвано от обектите. Детекторът обикновено се състои от фурнир от тънки метални ленти, покрити с изолиращ слой, който абсорбира фотонната радиация и генерира електрически заряд, пропорционален на температурата на обекта.

2. Микропроцесор: Това е мозъкът на термокамерата, който обработва сигналите от инфрачервения детектор, коригира ги и ги преобразува в изображение. Микропроцесорът също така контролира други функции на камерата, като увеличение, баланс на бялото и настройки на цветовете.

3. Обектив: Това е лещата, която фокусира инфрачервеното лъчение върху инфрачервения детектор. Обективът може да бъде проектиран да осигури различно зрително поле и фокусно разстояние, в зависимост от приложението.

4. Визьор: Това е дисплей, който показва изображението, създадено от термокамерата. Визорът обикновено е с цветен дисплей, който показва температурните вариации като различни цветове.

5. Интерфейс: Това е връзката между термокамерата и външно устройство, като компютър или принтер. Интерфейсът може да бъде USB, Wi-Fi или Bluetooth.

Термокамерите се използват в различни приложения, включително:

1. Инспекция на сгради: Термокамерите се използват за идентифициране на енергийни загуби и течове в сградите, като помагат за намаляване на сметките за комунални услуги и подобряване на комфорта.

2. Промишлена поддръжка: Термокамерите се използват за наблюдение на работата на оборудването и откриване на прегрявания, блокажи и други проблеми, преди да станат сериозни.

3. Търсене и спасяване: Термокамерите се използват за локализиране на хора в затруднено положение, като жертви на лавини или изгубени туристи, чрез откриване на топлинната им сигнатура.

4. Мониторинг на околната среда: Термокамерите се използват за наблюдение на промените в околната среда, като например движението на диви животни или здравето на културите.

5. Медицински приложения: Термокамерите се използват в медицински заведения за наблюдение на пациенти, откриване на възпаление и оценка на кръвообращението.

В обобщение, термокамерите са устройства, които създават изображения на обекти въз основа на тяхната топлинна емисия. Те се използват широко в различни приложения, включително инспекция на сгради, промишлена поддръжка и търсене и спасяване. Термокамерите работят, като откриват инфрачервеното лъчение, излъчвано от обектите, и го преобразуват в изображение, което показва температурните вариации.