Промоция
Пулсов оксиметър за измерване на нивото на насищане на кръвта с кислород измервател на пулс oxiblue eTop
Как работи пулсовия оксиметър? Оксиметърът се прикрепя на показалеца на ръката и използва две честоти на светлината (червена и инфрачервена), за да определи процента на хемоглобина в кръвта, който е наситен с кислород. Лекарите съветват измерванет..
39,00лв 28,00лв
Без данък: 28,00лв
oxiblue
Промоция
Пулсов оксиметър с OLED дисплей MPF1 eTop
Усъвършенстваната двойна OLED технология на дисплея помага на потребителя да получи по-ярка и по-ясна визия на информацията от пулсовия оксиметър. Потребителя може да вижда удобно отчетения резултат във всяка една посока посока. Лек и компактен, п..
59,00лв 45,00лв
Без данък: 45,00лв
MPF1
Оксиметри

Защо се използва пулсомер оксиметър в настоящата пандемия?

Пулсовите оксиметри се използват при пациенти с недостиг на въздух или такива с белодробни или сърдечни заболявания, за да се разбере дали получават достатъчно кислород. Те се използват в болници и клиники за проверка на жизнените показатели.

Съобщава се, че твърде много пациенти попадат в болниците с опасно ниски нива на кислород - това ги излага на висок риск от тежки усложнения и летален изход. Пулсовият оксиметър е обикновено устройство за домашно ползване, което може да помогне на пациентите да потърсят по-скоро медицинска помощ.

„В болницата, когато се опитвам да реша кого да изпратя вкъщи, голяма част от критериите е „Колко е кислородът? Какъв е пулсът?" С пулсов оксиметър и термометър пациентите могат да бъдат подготвени и да бъдат диагностицирани и лекувани, преди да се разболеят сериозно", обяснява д-р Ричард Левитан (Dr. Richard Levitan) от болница Белвю в Ню Йорк

Как работи пулсовия оксиметър?

Оксиметърът се прикрепя на показалеца на ръката и използва две честоти на светлината (червена и инфрачервена), за да определи процента на хемоглобина в кръвта, който е наситен с кислород. Лекарите съветват измерването да се случва при топли ръце и по няколко пъти на ден, тъй като нивата на клислород могат да варират. За порепоръчване е да бъде потърсено лекарско мнение в случай на притеснителни показатели.

Какво трябва да следим в данните от пулсовия оксиметър и кога имаме повод за притеснение?

Затруднено дишане и тежест в гърдите може да означават понижени нива на кислородно насищане. Според Световната здравна организация, процентът на кислородно насищане на хемоглобинa за здравия човек трябва да бъде над 96% като при пушачите този процент може да спадне до 95%. Спад на нивата межу 92% и 94% може да се тълкува като възможен начален стадий на пневмония (включително Covid-19) или индикация за проблем с белите дробове. Нива под и около 90% изискват нужда от лекарска намеса