Електронна мини бижутерска везна, капацитет 100 гр, точност 0.005 гр ESCAL4
Характеристики: Преносима мини бижутерска везна с измерване до 0.001 гр Джобна мини везна, лесна за носене и съхранение. Енергоспестяващ LCD HD дисплей, с големи и ясни за четене стойности, измерени за секунди Избор на различни измервател..
63,00лв
Без данък: 63,00лв
ESCAL4
Температурно устойчива кухненска везна 3кг презареждаема батерия таймер ESCAL7
Температурно устойчива кухненска везна, подходяща за измерване на храни, топли напитки, кафе, чай и други. Везната може да измерва до 3кг. Разполага с презареждаема литиева батерия. Материалът на повърхността на скалата е устойчив на висока темпер..
45,00лв
Без данък: 45,00лв
ESCAL7
Електронна кухненска везна 10 кг, с голяма метална платформа ESCAL5 OEM
Прецизно претеглете съставките, използвани при приготвянето на любимите ви рецепти и впечатлете всички свои близки с най-вкусните ястия. Кухненската везна ви помага да добавите точно толкова, колкото ви е необходимо от всяка съставка. Оборудвана с гл..
32,00лв
Без данък: 32,00лв
ESCAL5
Електронна мини бижутерска, кухненска везна, капацитет 500г eTop
Великолепна везна - джобен размер. Изключително стабилна, лека, удобна за работа  и лесно преносима. Комплекта включва и два защитни капака, които се използват и за мерителни съдове. Използвайте я, за да определите теглото на бижута, храна, подп..
29,00лв
Без данък: 29,00лв
ESCAL3
Електронна кухненска везна, капацитет 5 кг, метална платформа EV-01 eTop
Прецизно претеглете съставките, използвани при приготвянето на любимите ви рецепти и впечатлете всички свои близки с най-вкусните ястия. Кухненската везна ви помага да добавите точно толкова, колкото ви е необходимо от всяка съставка. Оборудвана с гл..
34,00лв
Без данък: 34,00лв
ESCAL2
Мултифункционална електронна везна, капацитет 3 кг MS-K07 eTop
Електронната  везна е с максимален капацитет  3 кг. и точност до 1 гр. Везната позволява точно измерване дори и на наистина малки предмети. Благодарение на малките си размери тя се съхранява изключително лесно и не заема ненужно място в дом..
39,00лв
Без данък: 39,00лв
ESCAL1
Прецизна везна с капацитет 500гр. точност 0.1гр. функция за броене SF-400C
SF-400C е електронна прецизна везна с общо предназначение. Със своята висока степен на точност (една стотна от грама), функции за броене на тара и парчета, SF-400C е идеален за претегляне и броене на голямо разнообразие от предмети (бижута, монети, б..
55,00лв
Без данък: 55,00лв
SF-400C
Прецизна дигитална мини везна 500гр / 0.01гр. ESCAL6 OEM
Прецизна дигитална мини везна с функции за автоматично калибриране, функция Тара и защита от претоварване. Избор между четири мерни единици g / tl / oz / ct. Характеристики: LCD дисплей със синя подсветка Капацитет: 500 грама Точност: 0...
15,00лв
Без данък: 15,00лв
ESCAL6
Ръчен кантар до 50 кг, ролетка 1.5 м, презареждаема батерия WH-A28
Характеристики: Водоустойчив, високопрецизен сензор за  точно претегляне: Времето за реакция е около 2 секунди Корпус изработен от висококачествен ABS, неплъзгаща издръжлива ергономична дръжка и стоманена кука LCD дисплей със зелена по..
32,00лв
Без данък: 32,00лв
WH-A28
Ръчен кантар за багаж 50кг K7-G OEM
Ръчен кантар за багаж 50кг от неръждаема стомана с кука за претегляне. Характеристики: Капацитет: 50 кг Точност: 10 грама (при минимално тегло от 50 грама) Прецизен сензор, стабилно качество, по-точно претегляне Мерни единици: kg, lb, ..
22,00лв
Без данък: 22,00лв
K7-G
Ръчен кантар за куфари до 50кг K8-B OEM
Пътнически ръчен кантар за куфари с капацитет 50 кг, индикатор за претоварване и LCD дисплей. Характеристики: Елегантен и лек дизайн. Корпус от неръждаема стомана. Лесен за четене LCD дисплей. Индикатор за изтощена батерия и претоварва..
20,00лв
Без данък: 20,00лв
K8-B

Везнa или Кантар е измерителен уред който служи за определяне на теглото или масата на даден предмет. Размерите и устройството им са разнообразни.

Традиционната везна се състои от две плоскости подобни на чинии, окачени на равни разстояния от опорна точка. Едната плоскост съдържа обект с неизвестна маса (или тегло), докато известните маси се добавят към другата плоскост, докато се постигне статично равновесие и плоскостите се изравнят. В този момент масите на двете плоскости са равни.

Електронна везна е ново поколение уред който измерва доста по-бързо, лесно и точно от традиционната. Поради тези си качества напрактика в последните 10 години, този вид везни имат най-голямо приложение. По своето устройство те доста се различават от традиционните и напрактика представляват електронен уред с голям или среден дисплей захранван от батерии. Тези уреди се характеризират също и с доста по-ниско тегло и размери. Електронните везни имат изключително голямо приложение, в много различни сфери, както за домашна така и за професионална употреба.

 

История:

Най-старите доказателства за съществуването на везни датират от 2400 – 1800 г. в долината на река Инд (съвременен Пакистан). Преди това не се извършва банкова дейност поради липса на везни. Гладки полирани каменни кубчета, открити в ранни селища, вероятно са използвани като теглилки за баланс. Въпреки че кубчетата нямат маркировка, техните маси са кратни на общ знаменател. Направени са от много различни видове камъни с различна плътност. Ясно е, че тяхната маса, а не техният размер или други характеристики, е фактор при изработването им.

В Египет везните могат да бъдат проследени до около 1878 г. пр. н. е. но тяхното използване вероятно се простира много по-рано. Открити са издълбани камъни, носещи знаци, обозначаващи маса и египетски йероглифен символ за злато, което предполага, че египетските търговци използват установена система за измерване на масата, за да състави каталог на златни пратки или добиви от златни рудници. Въпреки че не са оцелели действителни везни от тази епоха, много комплекти камъни, както и стенописи, изобразяващи използването на везни за баланс, показват широко разпространение.

В Китай най-ранните везна датират от 3-ти до 4-ти век пр. н. е. в близост до Чанша, Хунан. Направени са от дърво и са използвани бронзови маси. Везните започват да виждат обичайна употреба от около 400-тната година, от дребни търговци и техните клиенти. Изобилие от разновидности, всяка от които се гордее с предимствата и подобренията си, се появяват през цялата история, включително от велики изобретатели, като Леонардо да Винчи. Въпреки разнообразието и нововъведенията до XVII-ти век везните принципно остават непроменени.