G.T Power Радио-управляем ключ 10А GT-10A
РЦ Ключ - електронно управлявано реле(ключ) Спецификации: Продукт: G.T.POWER Тегло: 12 гр Размери: 40 х 18 х 10 мм Input Voltage: 4 - 8.4V Max Peak Current: 10A Max Continuous Current: 7A ..
20,00лв
Без данък: 20,00лв
GT-10A
Водоустойчивo реле 12V, 100A - 1 брой JD-12V100A
Цената е за 1бр. Спецификации: Реле:  12V DC, 100A Контактен щифт: 4 броя Висок превключващ  капацитет Работна среда: -40 до +125 °C Размер: 2.8 х 2.8 х 2.5 см Съдържание на опаковката: 1 x Водоустойчиво реле 1..
9,00лв
Без данък: 9,00лв
JD-12V100A
Солид стейт реле 3-32VDC товароносимост 40А 24-380 VAC SSR-40DA
Солид стейт реле (SSR) е еднофазно полупроводниково реле с максимално комутационно напрежение 24-380 VAC, максимален ток на товара 40 A и управляващо входно напрежение 3-32 VDC. Характеристики: Тип: монофазно солид стейт реле Управляващо н..
20,00лв
Без данък: 20,00лв
SSR-40DA
Солид стейт реле 80-250VAC товароносимост 40А 24-380 VAC SSR-40AA
Солид стейт реле (SSR) е еднофазно полупроводниково реле с максимално комутационно напрежение 24-380 VAC, максимален ток на товара 40 A и управляващо входно напрежение 80-250 VAC. Характеристики: Тип: монофазно солид стейт реле Управляващо..
20,00лв
Без данък: 20,00лв
SSR-40AA
Релета

Релетата са електромеханични превключватели, които се използват за контролиране на електрическа верига въз основа на входен сигнал, като например напрежение, ток или позициониране на превключвател. Те са основен компонент в различни електрически системи и устройства, като например системи за управление на електрически двигатели, системи за сигурност и индустриални контролни системи. Релетата могат да бъдат класифицирани в няколко типа въз основа на тяхното действие, конструкция и приложение.

1. Обикновено реле: Това е най-основният тип реле, което се състои от бобина, сърцевина и контакт. Когато през бобината протича ток, той създава магнитно поле, което привлича сърцевината, което от своя страна затваря веригата и задейства контактите. Обикновените релета обикновено се използват за прости приложения, като включване и изключване на електрически уреди.

2. Мерни релета: Тези релета се използват за превключване на веригата въз основа на входен сигнал, като например напрежение или ток. Те обикновено имат две намотки, едната за задействане на релето, а другата за измерване на входния сигнал. Мерените релета се използват в приложения, където е необходимо точно измерване на входния сигнал, като например в системи за управление на двигатели.

3. Разпределителни релета: Тези релета се използват за превключване на веригата въз основа на множество входове. Те имат множество намотки и съответстващи им контакти, които се задействат от различни входове. Разпределителните релета се използват в приложения, където е необходимо превключване на веригата въз основа на множество условия, като например в комплексни контролни системи.

4. Защитни релета: Тези релета се използват за защита на електрическа верига от претоварване или неизправности. Те са проектирани да се задействат при достигане на определен праг на напрежение, ток или друго условие, което показва проблем във веригата. Защитните релета се използват в приложения, където е необходимо да се предотврати повреда на оборудването или да се гарантира безопасността, като например в системи за управление на електрически двигатели и системи за сигурност.

5. Таймерни релета: Тези релета се използват за превключване на веригата след определен период от време. Те имат вграден таймер, който задейства релето след определения период. Таймерните релета се използват в приложения, където е необходимо забавено превключване, като например в системи за управление на осветлението и таймери за домакински уреди.

6. Релета за време: Тези релета се използват за превключване на веригата на определени интервали от време. Те имат вграден генератор на импулси, който задейства релето на равни интервали. Релетата за време се използват в приложения, където е необходимо периодично превключване, като например в системи за управление на електрически двигатели и индустриални контролни системи.

В обобщение, релетата са основни компоненти в различни електрически системи и устройства, които позволяват контролиране на веригата въз основа на входен сигнал. Те се предлагат в различни типове, размери и конструкции, в зависимост от предназначението и приложението, и могат да бъдат механични или електронни. Изборът на реле зависи от специфичните изисквания на приложението, включително необходимия контрол, безопасност и ефективност.