Промоция
Професионален рефрактометър за антифриз, adblue, течност за чистачки, електролит акумулатори RHA-503ATCADBLUE
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (Дигитален термометър с влагомер)  Готови ли сте за зимата? Проверихте ли антифриза, а течността за чистачки, колата ви не пали, дали проблема е в акумулатора? Уред за измерване на ан..
85,00лв 55,00лв
Без данък: 55,00лв
Ref.001
На база 17 отзива.
Рефрактометър за антифриз (пропилен / етилен гликол), adblue, течност за чистачки, електролит акумулатори 5в1 Ref.101 OEM
Рефрактометър тестер за измерване на антифриз 5в1 Готови ли сте за зимата? Проверихте ли антифриза, а течността за чистачки, колата ви не пали, дали проблема е в акумулатора? Уред за измерване на антифриз и адблу. Рефрактометър за измерван..
39,00лв
Без данък: 39,00лв
Ref.101
Промоция
Рефрактометър Refractometar антифриз електролит за батерии и течност за чистачки RHA-503ATC
Метален рефрактометър с температурна компенсация. ТОП КАЧЕСТВО. Този рефрактометър е подходящ за работа с антифриз, електролит за батерии и течност за чистачки. Характеристики: Автоматична компенсация на температурата (ATC), може да сте сиг..
79,00лв 55,00лв
Без данък: 55,00лв
Ref.002
На база 1 отзива.
Рефрактометър за антифриз

Рефрактометър за антифриз - Оптичен уред (Тестер) за измерване на антифриз, течност за чистачки, адблу и електролити на акумулатори. Измерват антрифризи Пропилен и Етилен (G13/12/11) и Адблу.

Надеждни, ефективни, удобни и точни устройства за измерване температурата на замръзване на антифриза са нужни основно в автосервизите, но предвид сравнително достъпната им цена, този вид измерватели се използват и от немалък брой любители автомобилисти и собственици, полагащи изключителни грижи за своите коли.

Изцяло онлайн от магазин Etop.bg можете да се сдобиете с комбиниран 5 в 1 рефрактометър за антифриз, тестващ също Adblue течност за чистачки и електролитa в автомобилните акумулатори. Уредът прави 5 измервания, съответно: Етилен гликол: -50 ~ 0 ° C; Пропилен гликол: -50 ~ 0 ° С; Почистващи флуиди: -40 ~ 0 ° C; Акумулаторна батерия течности: 1.100 ~ 1.400sg (специфично тегло) и Adblue: 30-35%.

Уредите за измерване на антифриз, предлагани от нас са произведени с най-висок клас мед и гума. Точността на показанията се гарантира от опцията ATC (автоматична температурна компенсация). Работата с рефрактометрите ни е лесна, както при измерване, така и при калибриране. Гуменото уплътнение на държача осигурява прецизност по време на теста, осигурявайки стабилен захват.

Приложението на подобен уред за измерване на антифриз, предвид изгодната цена на нашите измерватели обхваща широк диапазон от автомобилната уредба. Рефрактометрите се използват за определяне концентрацията на течността в акумулаторната батерия и тази за почистване на предното стъкло, както и на антифризните и AdBlue/DEF флуиди.

Процентният индикатор, вграден в ръчния тестер за антифриз показва точка на втвърдяване на флуида както за пропилен гликол, така и за етилен гликол. Уредът се използва ежедневно от автомонтьорите за проверка на силата на акумулаторите, заредени с електролитен разтвор. Единичен, 4 в 1 или 5 в 1, независимо кой модел ще изберете, ще го получите в пълен комплект с елементите за калибриране, инструкции за работа и здрав калъф за съхранение.

Характеристики и принцип на работа

Често нашите клиенти се обръщат към нас с въпроси от сорта: „Течността са чистачки, която закупих е обозначена като -40 °C, но тествайки я, рефрактометърът отчете -27 °C”. Определянето на точката на замръзване с помощта на рефрактометър е индиректен измервателен метод. С него не мерим пряко точката на замръзване, а рефрактивният ѝ индекс (виж закона на Snell).

Познавайки зависимостта на рефрактивния индекс на концентрацията на алкохол / вода, както и зависимостта на точката на замръзване и тази концентрация, можем да определим температурата на втвърдяване на смесите с помощта на рефрактометрите.

Течността за чистачки съдържа: вода, основна съставка против замръзване (алкохол) и допълнителни съставки - многоатомни алкохоли като етиленгликол, пропилен гликол, глицерин и др. Основната алкохолна съставка против замръзване обикновено е един от алкохолите, за които ще продължим да говорим - изопропилов алкохол, етанол или токсичен метанол.

Поради цената и ограничения достъп в Европа се използва предимно етанол за мерене на антифриз. Внимавайте, защото водните смеси с Изопропанол и Етанол имат напълно различна зависимост на показателя на пречупване от техните концентрации. Следователно е необходимо да знаем не само кое вещество измерваме, но и кое устройство трябва да използваме.

Необходимо е да се избере правилния уред за мерене на антифриз, за да се избегнат неприятните изненади при резултатите от измерванията. Има няколко рефрактометъра с различни скали, предназначени за тестване на различни флуиди. За съжаление се продават и широко използвани устройства със само една скала за мерене на няколко противоположни показателя.

Въпреки че никъде не е изрично обявено, скалата се калибрира предимно върху смес от изопропанол и вода и затова понякога се получават грешни резултати, когато някой, който не знае за този проблем, се опита да направи проучване на смесите, достъпни на пазара.

Като пример за използването на неподходящ тестер за антифриз, избран заради по-ниската му цена може да се приведе следното: ако измерим смес от етанол + вода, използвайки рефрактометри, предназначениза тестване на смес съдържаща изопропанол, можем да получим напълно подвеждащи резултати.

При -20 ° С и двете смеси имат приблизително един и същ индекс на пречупване, но когато скалата, предназначена за смеси от етанол + вода, показва -40 ° C, тази, проектирана да тества смесите с изопропанол, показва само -25 ° C.

Рефрактометър за антифриз RBC4AB-ATC е чудесен пример за прецизен уред за антифриз и други авто-емулсии. Той е оборудван с две скали за мерене на течности за чистачки, две за тест на охлаждащ флуид за двигателя, скала за състоянието на електролита на акумулатора и още една за течна добавка AdBlue®.

Измерването на авто-течностите с тестер антифриз, предоставен от нас е много лесно, бързо и в сравнение с хидрометъра много по-икономично. За целта е нужно да следвате следните стъпки: Поставете няколко капки от течността за тест върху призмата, натиснете леко покривната плоча, за да елиминирате вероятни въздушни мехурчета и светлата / синята граница ще ви покаже стойността на резултата.

Забележка: Понякога охлаждащите течности се продават като концентрат, който трябва да се разрежда с вода. Температурата на втвърдяване на концентрата е различна от тази, обявена на опаковката му. Обикновено поради маркетингови стратегии се дават по-крайни (по-ниски) стойности.

Концентратът обикновено се разрежда с чешмяна (питейна) вода, въпреки че в миналото се е използвала дестилирана. Винаги следвайте инструкциите на производителя на препарата, за да си гарантирате достоверни данни от измерването с нашите тестери за антифриз. Съотношението на разреждане оказва влияние и върху работата на двигателя, акумулатора и системата за почистване на стъклото на вашия автомобил, затова се придържайте към посочените на опаковката норми.

След закупуване на качествен и надежден уред за проверка на антифриз на достъпна цена, е желателно да го използвате и съхранявате правилно. Ще ви бъдат предоставени елементите за калибриране – отвертка, пипета и калибрационна емулсия, за да поддържате устройството в състояние да отчита данните точно. След употреба прибирайте уреда в протекторната пластмасова кутия.