Електрическо табло оборудвано за фотоволтаични системи с мълниезащита DC1000V HA8FULL Taxnele
Електрическо табло за външен монтаж оборудвано със стопяеми предпазители, двоен автоматичен предпазител и двуполюсна мълниезащита с пълен комплект кабели. Необходимо е единствено да включите соларните панели и консуматора(инвертор или контролер за..
150,00лв
Без данък: 150,00лв
HA8FULL
Електрическо табло за фотоволтаични системи IP65 8P PV DC600V/1000V HA8WAYPV Taxnele
Електрическо табло с 8 позиции за външен монтаж за фотоволтаични системи PV DC600V/1000V. То е оборудвано със затъмнена предна врата с двойна система за отваряне, която се отваря на 210 градуса и е уплътнена с пореста гума за по-висока влагоустичивос..
59,00лв
Без данък: 59,00лв
HA8WAYPV
Разклонителна кутия за външен монтаж влагозащита IP65 за 8 позиции HT8WAY Taxnele
Разклонителна кутия за 8 автоматични прекъсвача. За външен монтаж, изработена от издръжлива ABS пластмаса, устойчива на повреда от вода и слънце осигурявайки дългосрочна електрическа безопасност. Затъмнена предна врата. Oтговаря на всички международн..
42,00лв
Без данък: 42,00лв
HT8WAY
Разклонителни кутии

Разклонителните кутии са електрически компоненти, използвани в инсталациите за разпределение на електроенергия за свързване и разклоняване на проводници. Те се използват широко в жилищни, търговски и промишлени сгради за управление и организиране на множество кабели и окабеляване. Разпределителните кутии обикновено са направени от метал или пластмаса и имат отвори или гнезда за прикрепване на проводници с различни размери.

Има няколко вида разпределителни кутии, включително:

1. Кутия за монтаж на стена: Това е най-често срещаният тип разпределителна кутия, която е проектирана да бъде монтирана върху стена. Обикновено се използва за свързване и разклоняване на проводници преди те да бъдат скрити зад стени или тавани.

2. Подова кутия: Както подсказва името, подови кутии са предназначени за монтаж на пода. Те обикновено се използват в ситуации, когато не е възможно да се монтира кутия за монтаж на стена поради ограничено пространство или естетически съображения.

3. Външни кутии: Тези кутии са специално проектирани да издържат на сурови метеорологични условия, като дъжд, сняг и силни ветрове. Те често се използват на открито или във влажни зони, където стандартните разпределителни кутии може да не са подходящи.

4. Кутии за повърхностен монтаж: Тези кутии позволяват бърз достъп до електрически връзки и обикновено се използват в индустриални среди или за временно окабеляване.

5. Кутии за окачен таван: Тези кутии са проектирани да бъдат монтирани в окачени тавани и се използват за свързване и разклоняване на проводници преди те да бъдат скрити зад тавана.

6. Кутии за вграждане: Тези кутии са предназначени за вграждане в мебели или други конструкции, осигурявайки защитен и организиран начин за управление на електрическите връзки.

Разпределителните кутии играят решаваща роля в електрическите инсталации, тъй като помагат да се гарантира безопасността, надеждността и ефективността на системата. Чрез правилно организиране и защита на електрическите връзки, разпределителните кутии спомагат за предотвратяване на къси съединения, пожари и други опасни ситуации. Освен това те улесняват поддръжката и ремонта на електрическата система, тъй като отделните компоненти могат лесно да бъдат достъпни и заменени, ако е необходимо.