Рефрактометър за мед, пчелен мед, сладко, мармалад
Рефрактометър за измерване на влажността на пчелен мед, захар сладко, мармалад и др.
Професионален рефрактометър с голямо приложение - три скали. Уред, който трябва да притежава всеки пчелар или сладкар.
Всички наши рефрактометри са топ качество, сертифицирани за продажба в Европа.
Уредът е много лесен и удобен за употреба. Снабден с автоматична компенсация на температура (ATC) и не се нуждае от батерии. Изработен от лека метална сплав, който го прави лек и удобен за работа. Пристига с пластмасова кутия протектор, удобна за съхранение и транспортиране.
Този рефрактометър се калибрира със специално диоптрично масло и референтен блок, които не са предоставени в комплекта. Може да закупите от тук >>>Комплект за калибриране<<<
Спецификации:
Обхват на измерване:
- Захар: 58-90% Brix
- Боме: 38-43°Be (Baume)
- Вода: 12-27%
Точност:
- Захар: ± 0,5% Brix
- Боме: ± 0,25Be '(Baume)
- Вода: ± 0,5% вода
Комплектът включва:
- 1 х Рефрактометър
- 1 х Метална отвертка
- 2 х Пипети
- 1 х Кърпа
- 1 х Описание за работа на български език и английски език
- 1 х Пластмасова кутия
Забележка: Калибриращия разтвор НЕ е включен в комплекта!!!
Любопитно: Скалата на Боме представлява двойка от скали. Тя е разработена през 1768 година от френския фармацевт Антоан Боме (Antoine Baumé) за измерване на плътността на различни течности. Обозначава се по различни начини: Градуси Baume, Градуси Baumé, B°, Be°, Bé°. Едната скала измерва плътността на течности, по-тежки от водата, а другата – плътността на течности, по-леки от водата. Стойността на чистата вода в градуси Боме е 0.
Още полезни теми: Какво е рефрактометър за пчелен мед?