Промоция Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
Цена: 79,00лв 55,00лв с ДДС
В наличност
Модел: Ref.003
Марка: eTop
На склад: Bulgaria
Доставка: 24 ЧАСА
Лесна поръчка

Попълнете телефон и име и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди покупката ви.

          Име:

Телефон:

                      Поръчай

Захаромер - измерване на захарност в грозде, плодов сок, вино, от 0-32% За поръчки ☎ 0896/877733 код на продукта Ref.003

 

Захаромер за измерване на захарност в грозде 0-32%

 

Захаромера за гроздов сок е измервателен инструмент необходим на всеки производител на домашен алкохол - любител или професионалист.

Той помага за измерване захарността на гроздовото зърно, както и проследяване на целия процес по ферментацията на джибрите.

Този оптичен захаромер пристига фабрично калибриран и притежава АТС система за да сте сигурни че показаните стойности са верни при различна температура на околната среда.

Автоматична компенсация на температурата (ATC) от 10 °C до 30 °C.

 

Описание:

Захаромери за захар измерват плътността на захари в разтвори и дава моментален резултат. Не е нужно да конвертирате показанията от Брикс за специфично тегло, както беше до сега при старите модели. Не е необходимо да се прави температурна корекция към 20°C при температури на околната среда 10-30° C.

Измерете бързо, лесно и точно захарността на вашето грозде или шара и започнете да произвеждате вино като професионалист.

 

Характеристика:

 • Алуминиев корпус с гумирано покритие
 • Регулиране на остротата на картината
 • Призма със специaлно покритие
 • Винт за калибриране и метална отвертка
 • Подсилена пластмасова кутия за съхранение на уреда

Параметри:

 • Обхват на измерване: 0 - 32% захарност (Brix)
 • Точност: ± 0.2% Brix
 • Референтна температура: 20 °C
 • АТС (Автоматична температурна компенсация): 10 - 30 °C

Съдържание на опаковката:

1 х Рефрактометър за захар с АТС

2 х Пипетки

1 х Метална отвертка за калибриране

1 х Бутилка с дестилирана вода

1 х Описание за работа на български език

1 х Пластмасова кутия

1 х Луксозна хартиена кутия

 

Ние от eTop.bg проектирахме, тествахме и препакетирахме всеки един захаромер преди да достигне до вас, защото държим на качеството и вярваме, че нашите клиенти ще го оценят.

 

Най-често клиенти закупуват този продукт и <<< Рефрактометър за алкохол >>>

 

Често задава въпроси!

Как да изберем захаромер? За съжаление при избора на захаромер в маркетплейси като ОЛХ, Базар, Ало и други сайтове никога не можем да бъдем сигурни в качеството на продукта, тъй като масово се излагат снимки които не отговарят на продукта. Всъщност наистина е трудно да се разграничи качествения захаромер от всички останали, защото на пръв поглед те всички са еднакви.

Тогава каква е всъщност разликата и струва ли си да заплащаме повече?   Да! Качествените рефрактометри са изработени от високоустойчива алуминиева сплав и меко гумирано покритие на ръкохватката. Качествено подбраната оптика и ясната скала ви дават усещане за лесно разчитане на резултатите дори при по-слаба светлина без да натоварват очите. Вие придобивате инструмент който практически няма какво да му се случи. Необходимо е само да измиете и приберете захаромера в кутията след работа.

Влияе ли температурата на отчетените резултати? Повечето захаромери имат стикер АТС което означава че те притежават система за автоматична компенсация на температурата. Казано по друг начин, това което измерите е реалния резултат от измерването и не е необходимо да правите корекции спрямо температурата. Както може да се предположи на по-евтините модели АТС системата не работи за съжаление така добре.

Как да съм сигурен че уреда работи добре? Всеки един измервателен уред е конструиран така че да може да се калибрира. Рефрактометрите също позволяват това. Процеса не е толкова сложен, необходимо ви е единствено консуматив за калибрация, който е дистилирана вода или друга течност в зависимост от модела рефрактометър. Но това не трябва да ви притеснява! Ние сме се погрижили и добавили необходимите консумативи и описание как да калибрирате уреда.

Колко често е нужно да калибрирам захаромера? Всички модели които предлагаме идват заводски калибрирани. Според нас веднъж годишно или след изтърване на захаромера е абсолютно достатъчно като периодичност на калибрация.

Мога ли да ползвам захаромера, за измерване на алкохол, антифриз, мед, урина и др.? Категорично НЕ! Всеки един тип рефрактометър е настроен и притежава разграфена скала строго спрецифично за измерване за което е предназначен.

Прочетох че има комбиниран рефрактометър за захар и алкохол, така ли е? За съжаление отговора е НЕ и се подразбира от отговора на предходния въпрос. Да, има комбинират рефрактометър за измерване на захар, на базата на която ви дава предполагаем алкохолен градус. Моля, не го бъркайте с реалния градус на вашата спиртна напитка която искате да измерите. Предполагаемия алкохолен градус може единствено да предположи колко градуса би станало вашето вино на базата на захарността на гроздето. Тези комбинирани уреди не могат да измерват алкохола на вече готови алкохолни напитки: ракия, вино, уиски и други. За тази цел ще ви трябва рефрактометър за алкохол известен още като спиртомер.

Имат ли сертификати за качество? Да, всички наши модели имат сертификати СЕ и при необходимост можем да ви изпратим.

 

Какво представляват и как работят?

За винопроизводителите е от огромно значение да имат под ръка надежден рефрактометър за вино, който да помогне за отчитане процесите на ферментиране. Този вид уреди измерват количеството на захарта (процента Brix) в гроздовия или друг плодов сок. И професионалисти, и любители винари знаят, че има пряка зависимост между количеството на наличната захар и качеството на крайния продукт.

Когато светлинен лъч се движи в течност под ъгъл, той се огъва или пречупва, забавяйки се и променяйки посоката, докато пътува през нова среда. Въпросното явление може да се използва за проверка на концентрацията на течен разтвор, понеже светлината се пречупва повече, движейки се в суспендирани твърди вещества, основно соли и захари.

С помощта на специален инструмент, наречен рефрактометър за захари, може да се измери индекса на пречупване за течността и да му се присвои стойност по скалата на Brix. Тази измервателна скала също се нуждае от обяснение. Накратко, полученият от рефрактометъра резултат представлява стойността по скала BX, което улеснява сравняването на различни концентрации в разтвора.

Чистата вода без суспендирани твърди вещества има стойност Брикс нула, докато водата със захари, минерали и други твърди вещества в разтвора пречупва светлината, произвеждайки по-високи стойности по въпросния показател. Макар и на пръв поглед архаична, скалата на Брикс е полезна в кулинарния свят и конкретно във винопроизводството. В зависимост от аромата и специфичните характеристики на дадено вино, стойности от около 18 - 24 ° Bx са идеални.

Рефрактометрите се предлагат под формата на различни разработки, затова при избора на захаромер е важна не толкова неговата цена, колкото начинът, по който ще бъдат отчитани стойностите. Изборът ви се простира между аналогови и дигитални ръчни устройства. И двата вида се базират на свойството на светлинния лъч да забавя и изменя посоката на своето движение, преминавайки през концентрирани разтвори.

Аналоговият захаромер не изисква външен източник на енергия, за да функционира. За да се получи отчитане на Brix за разтвор, няколко капки се поставят върху призмата, която се покрива с капак. След това рефрактометърът се доближава до окото, като се държи перпендикулярно на източник на светлина, която се пречупва, движейки се в течността, позволявайки да се направи отчитане на Брикс там, където светлите и тъмните области се срещат по скалата.

Цифровият рефрактометър за захар произвежда свой собствен лъч светлина, използвайки светодиод, вместо дневна светлина или друг външен светлинен източник. След като течността се постави в съда за измерване на захарност на виното , светлината се променя през пробата и компютърът присвоява на получената рефракция числова стойност въз основа на скалата Bx. Последната измерена стойност се показва на цифров екран.

 

Калибрирането и отчитане на резултатите

Рефрактометър измерва „огъването” на светлината при преминаването ѝ през някакъв материал. Това явление е известно като пречупване, а измерените му стойности се наричат рефракционен индекс. Индексът на пречупване на разтвор на известно вещество може да се използва за изчисляване на концентрацията на този разтвор.

Например, винопроизводителите използват специален вид рефрактометри за захарност на гроздето, за да определят количеството захар в гроздовия сок. Отчитането може да бъде повлияно от различни фактори, поради което захаромерът трябва да бъде редовно калибриран. За целта някои модели използват специална калибрираща течност, докато други работят с дестилирана вода.

За да се отчете захарност на гроздето за вино например, са нужни известни познания и умения. Рефрактометърът е научен инструмент, използван за измерване индекса на пречупване на течността. Коефициентът на пречупването се определя чрез поставяне на течна проба върху призмата и пропускане на светлина през нея, за да се създаде видима линия в индекс или скала.

Всяка течност има различен показател на пречупване. Индексът на дестилирана вода служи като установена базова линия и точка за сравнение. Рефрактометрите не са единствено и само уред за измерване на захарност. Те използват вътрешни показатели, които варират в зависимост от предназначението на измерващото устройство.

Следователно рефрактометъра, използван за определяне нивото на солената морска вода, ще има различен индекс в сравнение с един уред за измерване захарност на грозде (захарното тегло на гроздовия сок). Въпреки това, независимо от индекса вътре в рефрактометъра, стъпките, които се предприемат, за да се отчетат данните, не варират.

 

Още полезни теми:

Калибриране на уреда

 

Какво е рефрактометър?

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър