Разклонител с вградена детска защита 5х16A, 5 гнезда, с шнур 3 метра 15031 Елкотех-синхрон
Електрически разклонители с вградена детска защита с предпазна клема тип ШУКО. Продуктите са изпитани и отговарят на изискванията на стандарти: IEC 60884-1+A1: 2006 (БДС 17183-90) Произведено в България Характеристики: Дължина на кабела:..
25,90лв
Без данък: 25,90лв
15031
Разклонител с вградена мълниезащита и LAN и TV защита, ключ, 4х16А, 3 метра 69940 Елкотех-синхрон
Електрическите разклонители са с вградена детска защита с предпазна клема или  щифт  ( заземяване тип Шуко  или  Френско/Белгийско) и защита от импулсни пренапрежения и мълнии, постъпващи по мрежата 230V~ и по кабела на антената н..
57,00лв
Без данък: 57,00лв
69940
Разклонител със защита 3х16A, 3 гнезда, ключ, с шнур 1.5 метра 73-911 Елкотех-синхрон
Двуполюсни ел. разклонители с предпазна клема, с детска защита и с вградена защита от импулсни пренапрежения и мълнии със светлинна сигнализация. Произведено в България! Характеристики: - Дължина на кабела 1.5 метра - Макс. работен ток:16..
39,80лв
Без данък: 39,80лв
73-911
Разклонител със защита 3х16A, 3 гнезда, с шнур 1.5 метра 73-011
Двуполюсни ел. разклонители с предпазна клема, с детска защита и с вградена защита от импулсни пренапрежения и мълнии със светлинна сигнализация. Произведено в България!   Характеристики: - Дължина на кабела: 1.5 метра - Макс. раб..
36,00лв
Без данък: 36,00лв
73-011
Разклонители

Електрическите разклонители са устройства, които позволяват свързването на множество електрически устройства към един електрически контакт. Те са много полезни в домове и офиси, където има нужда от повече електрически изводи от наличните в стената.

 

Как да изберем правилния разклонител за нас? Трябва да обърнем внимание на няколко параметъра:

 1. Гнезда – На пазара се предлагат модели с различен брой гнезда, но като най-предпочитани са моделите с 3 до 6бр. гнезда. Не заемата сравнително много място, а в същото време може да бъдат включени голям брой електроуреди.
 2. Дължина на кабела – Прекалено късия кабел често е голямо неудобство. Прекалено дългия кабел от своя страна, когато не е добре навит, не изглежда естетически добре. Нашите наблюдения са че разклонители с 3 метра кабел са най-предпочитани.
 3. Мощност – най-важния параметър когато гледам безопастността на първо място. Добре е да знаем какви и колко мощни уреди ще прекачваме към разклонителя. Много често характеристиките дадени от производителите като мощност са максимални. Винаги е хубаво да си оставяме поне 20% резерва. Тоест ако имаме консуматори с обща мощност 1600W, е добре да подберем разклонител с поне 2000W мощност.
 4. Защити – Те са най-често защити от пренапрежение, мълнии и токови удари. Тук е важно да обърнете особенно внимание. Този модел разклонители са малко по-скъпи от обикновенните, но могат да ни спестят много главоболия и доста пари. Важен параметър който според нас трябва да е на първа позиция при избора на такива устройства. Друга важна защита е „ШУКО“ защитата или казано по просто детска защита. Това са специални предпазни клеми които предотвратява контакт с фазата на разклонителя.
 5. Качество на изработка – За щастие все още може да се намери на пазара и Български производители. Ние залагаме точно на тях защото:
 • Използват качествени проводници с голямо сечение, като по-този начин гарантират че мощността която рекламират отговаря на реалността.
 • Корпуси изработени от специална температуро устойчива пластмаса, гарантираща безопастност при работа в гранични режими.
 • Страхотен дизайн и множество защити, гарантираща безопастна работа на вашите електроуреди и усещане за класен продукт.

 

Полезни съвети за безопасна употреба:

 • Не претоварвайте разклонителя: Спазвайте максималната мощност и ток, указани от производителя.
 • Използвайте разклонители с предпазители:Особено за важни и скъпи устройства.
 • Не свързвайте множество разклонители последователно: Това може да доведе до претоварване и опасност от пожар.
 • Проверявайте за повреди: Ако забележите прегряване, стопяване или други признаци на повреда, заменете разклонителя незабавно.