Разпродажба Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
 • Захаромер
Цена: 79,00лв 55,00лв
В наличност
На склад: Bulgaria
Доставка: 24 ЧАСА
Код на продукта: Ref.003
Тегло: 0.300
*** 1 Година гаранция ***
Лесна поръчка

Попълнете телефон и име и наш представител ще се свърже с Вас, за да потвърди покупката ви.

          Име:

Телефон:

                      Поръчай

Рефрактометър захаромер за захар в плодов сок

Захаромера за гроздов сок е измервателен инструмент необходим на всеки винар - любител или професионалист.

Този оптичен рефрактометър служи за измерване на захари /Brix/ в гроздов/плодов сок преди ферментация. Автоматична компенсация на температурата (ATC) от 10 °C до 30 °C.

 

Описание:

Рефрактометърът за захар измерва плътността на захари в разтвори и дава моментален резултат. Не е нужно да конвертирате показанията от Брикс за специфично тегло, както беше до сега при старите модели. Не е необходимо да се прави температурна корекция към 20°C при температури на околната среда 10-30° C.

Измерете бързо, лесно и точно захарността на вашето грозде или шара и започнете да произвеждате вино като професионалист.

 

Характеристика:

 • Алуминиев корпус с гумирано покритие
 • Регулиране на остротата на картината
 • Призма със специaлно покритие
 • Винт за калибриране и метална отвертка
 • Подсилена пластмасова кутия за съхранение на уреда

Параметри:

 • Обхват на измерване: 0 - 32% захарност (Brix)
 • Точност: ± 0.2% Brix
 • Референтна температура: 20 °C
 • АТС (Автоматична температурна компенсация): 10 - 30 °C

Съдържание на опаковката:

1 х Рефрактометър за захар с АТС

2 х Пипетки

1 х Метална отвертка за калибриране

1 х Бутилка с дестилирана вода

1 х Описание за работа на български език

1 х Пластмасова кутия

1 х Луксозна хартиена кутия

 

Ние от eTop.bg проектирахме, тествахме и препакетирахме всеки един захаромер преди да достигне до вас, защото държим на качеството и вярваме, че нашите клиенти ще го оценят.

 

Много често клиенти закупуват този продукт и <<< Рефрактометър за алкохол >>>

 

Какво представляват и как работят?

За винопроизводителите е от огромно значение да имат под ръка надежден рефрактометър за вино, който да помогне за отчитане процесите на ферментиране. Този вид уреди измерват количеството на захарта (процента Brix) в гроздовия или друг плодов сок. И професионалисти, и любители винари знаят, че има пряка зависимост между количеството на наличната захар и качеството на крайния продукт.

Когато светлинен лъч се движи в течност под ъгъл, той се огъва или пречупва, забавяйки се и променяйки посоката, докато пътува през нова среда. Въпросното явление може да се използва за проверка на концентрацията на течен разтвор, понеже светлината се пречупва повече, движейки се в суспендирани твърди вещества, основно соли и захари.

С помощта на специален инструмент, наречен рефрактометър за захари, може да се измери индекса на пречупване за течността и да му се присвои стойност по скалата на Brix. Тази измервателна скала също се нуждае от обяснение. Накратко, полученият от рефрактометъра резултат представлява стойността по скала BX, което улеснява сравняването на различни концентрации в разтвора.

Чистата вода без суспендирани твърди вещества има стойност Брикс нула, докато водата със захари, минерали и други твърди вещества в разтвора пречупва светлината, произвеждайки по-високи стойности по въпросния показател. Макар и на пръв поглед архаична, скалата на Брикс е полезна в кулинарния свят и конкретно във винопроизводството. В зависимост от аромата и специфичните характеристики на дадено вино, стойности от около 18 - 24 ° Bx са идеални.

Рефрактометрите се предлагат под формата на различни разработки, затова при избора на захаромер е важна не толкова неговата цена, колкото начинът, по който ще бъдат отчитани стойностите. Изборът ви се простира между аналогови и дигитални ръчни устройства. И двата вида се базират на свойството на светлинния лъч да забавя и изменя посоката на своето движение, преминавайки през концентрирани разтвори.

Аналоговият захаромер не изисква външен източник на енергия, за да функционира. За да се получи отчитане на Brix за разтвор, няколко капки се поставят върху призмата, която се покрива с капак. След това рефрактометърът се доближава до окото, като се държи перпендикулярно на източник на светлина, която се пречупва, движейки се в течността, позволявайки да се направи отчитане на Брикс там, където светлите и тъмните области се срещат по скалата.

Цифровият рефрактометър за захар произвежда свой собствен лъч светлина, използвайки светодиод, вместо дневна светлина или друг външен светлинен източник. След като течността се постави в съда за измерване на захарност на виното , светлината се променя през пробата и компютърът присвоява на получената рефракция числова стойност въз основа на скалата Bx. Последната измерена стойност се показва на цифров екран.

 

Калибрирането и отчитане на резултатите

Рефрактометър измерва „огъването” на светлината при преминаването ѝ през някакъв материал. Това явление е известно като пречупване, а измерените му стойности се наричат рефракционен индекс. Индексът на пречупване на разтвор на известно вещество може да се използва за изчисляване на концентрацията на този разтвор.

Например, винопроизводителите използват специален вид рефрактометри за захарност на гроздето, за да определят количеството захар в гроздовия сок. Отчитането може да бъде повлияно от различни фактори, поради което захаромерът трябва да бъде редовно калибриран. За целта някои модели използват специална калибрираща течност, докато други работят с дестилирана вода.

За да се отчете захарност на гроздето за вино например, са нужни известни познания и умения. Рефрактометърът е научен инструмент, използван за измерване индекса на пречупване на течността. Коефициентът на пречупването се определя чрез поставяне на течна проба върху призмата и пропускане на светлина през нея, за да се създаде видима линия в индекс или скала.

Всяка течност има различен показател на пречупване. Индексът на дестилирана вода служи като установена базова линия и точка за сравнение. Рефрактометрите не са единствено и само уред за измерване на захарност. Те използват вътрешни показатели, които варират в зависимост от предназначението на измерващото устройство.

Следователно рефрактометъра, използван за определяне нивото на солената морска вода, ще има различен индекс в сравнение с един уред за измерване захарност на грозде (захарното тегло на гроздовия сок). Въпреки това, независимо от индекса вътре в рефрактометъра, стъпките, които се предприемат, за да се отчетат данните, не варират.

 

Още полезни теми:

Калибриране на уреда

 

Какво е рефрактометър?

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
Лош Добър