Какво е телескоп?

Телескопът известен още като далекоглед или пусула, е уред за наблюдаване на силно отдалечени или астрономически обекти. Известни още като астрономически телескопи или оптичните телескопи това са уреди, които фокусират светлината, като увеличават видимия ъглов размер и видимата яркост на отдалечени обекти. За тази цел се използват една или повече лещи и огледала които събират светлината във фокус и визуализират наблюдавания отдаличен обект. Смята се че максимално допустимото теоретично увеличение за всеки телескоп е 2.5 пъти диаметъра на обектива му, а колкото по-голям е диаметърът му, толкова по-детайлни са изображенията. 

По своята специфика можем да разделим астро телескопите на две основни групи:

  • Рефракторни
  • Рефлекторни

                                                  

Рефракторен телескоп Meade Infinity 90 mm                              Рефлекторен телескоп Meade Polaris 114 mm EQ

 

Телескопът както споменахме може да се използва и за наблюдение на отдалечени земни обекти, но поради спецификата им да обръщат картината, то са необходими специални приставки, както и други такива за фотографиране. Голяма част от предлаганите ни модели разполагат с такива. 

В годините опит и тестове на различни марки и модели ние се спряхме на два основни производителя от USA: Meade и Levenhuk. Подбрахме Ви, точно определени серии и модели които смятаме, че биха допаднали дори на най-капризните ни клиенти. Искаме да ви представим някои от нашите нови предложения, но не се колебайте да ни попитате и други въпроси относно тях на тел. 0896 87 77 33.

и още много други модели <<<ТУК >>

Публикувана от eTop Expert