Промоция
ПАР метър Квантов светлинен измервателен уред фотосинтеза растения PAR-380
Квантово измервателно устройство предназначено за измерване на потока от фотосинтетично активна радиация (PAR) в диапазона на дължината на вълната от 400 до 700 нанометра (nm). PAR представлява спектъра на светлината, който е от съществено значение з..
399,00лв 325,00лв
Без данък: 325,00лв
PAR-380
Тестер за фосинтетично активно лъчение (PAR), Измерване на интензитета на светлината за растеж на растения на закрито и на открито PAR-355
Фотосинтетично активно лъчение (PAR) се отнася до частта от слънчевата радиация, която е в спектралния диапазон от 400-700 nm и е използваема за фотосинтеза. Процентът на PAR в общата падаща слънчева радиация зависи от фактори, като времето на деня, ..
255,00лв
Без данък: 255,00лв
PAR-355
PAR / квантов светлинен метър

Квантово измервателно устройство предназначено за измерване на потока от фотосинтетично активна радиация (PAR) в диапазона на дължината на вълната от 400 до 700 нанометра (nm). PAR представлява спектъра на светлината, който е от съществено значение за фотосинтезата в растенията.

Растенията притежават пигменти, наречени хлорофили, които са способни да улавят фотони в този специфичен диапазон от дължини на вълните. Тези фотони осигуряват енергията, необходима за фотосинтезата, процесът, при който растенията преобразуват светлинната енергия в химическа енергия, за да подхранят растежа и развитието си.

Чрез измерване на PAR потока с помощта на квантово измервателно устройство, изследователите и градинарите могат да оценят интензитета на светлината, налична за фотосинтезата. Тази информация е от решаващо значение за градинарските изследвания и мониторинга на физиологията на растенията, защото помага за оптимизиране на условията на растеж, увеличаване на фотосинтетичната ефективност и оценка на цялостното здраве и продуктивност на растенията.

Вид растение PAR μmol/m2/sec
Стайни растения 30 - 200
Домати 400 - 1000
Салати 200 - 400