Метеорологична станция с 3 безжични сензора, температура, влага, атмосферно налягане, прогноза за времето Q5
Метеорологична станция Q5 ви дава ясна и точна прогноза за времето, по няколко параметри, измервайки температура, относителна влажност и атмосферно налягане. Тя предоставя сигнализация при лед, часовник, две аларми и нивото на комфорт на организма пр..
109,00лв
Без данък: 109,00лв
Q5
Безжична метеорологична станция за температура, влажност DCF / WWVB с 2 дистанционни сензора WS-104 US 2S eTop
Описание: Тази безжична метеорологична станция ви дава ясна и точна прогноза за времето, по-голям брой параметри, измервайки температура, относителна влажност, въздушно налягане и фазите на луната. Устройството използва два броя дистанционни безжи..
95,00лв
Без данък: 95,00лв
WS-104_EU_2S
Дигитален термо-хигрометър/термометър, измерващ точката на оросяване и относителната влажност E04-019 eTop
Този инструмент представлява цифров термо-влагомер. Той е разработен да измерва едновременно три периметъра – температура, относителна влажност и точка на оросяване. Алармените функции при него са звукови и визуални. Звукова аларма се задейства, кога..
48,00лв
Без данък: 48,00лв
E04-019
Mетеорологична WiFi станция с външен сензор за дъжд, вятър, влажност, UV индекс, светлина FT0832
Тази метеорологична станция ще ви помогне да планирате ефективно деня или седмицата си. Идеална за използване както на закрито така и на открито. Безжичната станция може точно да измерва скоростта на вятъра, посоката на вятъра, количеството валежи, U..
480,00лв
Без данък: 480,00лв
FT0832
Метеорологична станция Bresser 5-в-1 с цветен дисплей, черна 73260 Bresser
Новият метеорологичен център Bresser 5-in-1 COLOR съчетава компактен дизайн с широка информационна услуга по много уникален начин. Малкият многофункционален външен сензор е много пестящ място и може да бъде поставен почти навсякъде. Вече са включени ..
298,00лв
Без данък: 298,00лв
73260
Метеорологична станция с 1 безжичен външен сензор, цветен дисплей ZX3362G
Характеристики: Цветен дисплей с подсветка Меню на 7 езика: английски, немски, италиански, френски, испански, холандски и датски Календар от 2000 до 2099 Формат на часа: 12/24 часа Избираеми температурни единици по ° C или ° F Сензорн..
99,90лв
Без данък: 99,90лв
ZX3362G
Промоция
In/Out Temperature Wireless Weather Station DCF Radio Controlled Clock 2 Sensor S08S3318BL 2S eTop
Тази усъвършенствана безжична метеорологична станция е чудесно устройство за едновременно наблюдение на вътрешната и външната температура и влажност. Тя също така ви предоставя информация за прогнозата за времето с четири различни икони (слънчево, пр..
95,00лв 79,00лв
Без данък: 79,00лв
S08S3318BL_2S
Метеостанция Bresser Wi-Fi 5-в-1 с цветен дисплей, черна 73261 Bresser
Компактна метеорологична станция Bresser 5-в-1 с цветен дисплей. Новият климатичен център Bresser 5-в-1 COLOR съчетава компактен дизайн с обширно информационно обслужване по много уникален начин. Малкият многофункционален външен сензор е много икон..
348,00лв
Без данък: 348,00лв
73261
Метеостанция Термометър, барометър, влагомер, дъждомер, анемометър, часовник, будилник, календар 73259
Метеостанция Bresser RC е радио-контролирана метеорологична станция в модерен дизайн. Радио-контролиран часовник и дисплей за дата, дъждомер, анемометър, термо/хигро сензор с температура и влажност на въздуха дисплей за вътрешен и въ..
398,00лв
Без данък: 398,00лв
73259
Метеостанция

Метеостанции Etop.bg ви предлага разнообразие от домашни и професионални метеорологични станции. С приятен, модерен и функционален дизайн, те ви дават подробна информация за най-важните параметри, касаещи времето. Атмосферните условия са от значение за много дейности, особено на открито, затова такъв уред може да бъде от голяма полза дори у дома.

Как да изберете?

Днес всеки дом може да си позволи компактна електронна метеостанция на ниска цена, но не всички измервателни устройства от този вид са прости и евтини. При нас се предлагат толкова много различни модели, от които да избирате на съвсем различни цени, че може да ви се стори ужасяваща задача да изберете сами подходящия за нуждите ви уред.

Всъщност, при този научен инструмент важните характеристики са само три на брой - надеждност, функционалност и точност. Има един абсолютен факт в измервателните устройства от този ранг, а именно: колкото по-скъпо платите, толкова повече получавате. За правилния избор на метеостанция е важно да решите кои функции са ви важни.

Функциите показват кои стойности на времето се измерват и записват. Болшинството метеорологични станции предлагат следните параметри на отчитане:

Повечето уреди ще предложат също измерване на температурата в стаите и влажността, а по-скъпите и прецизни разработки използват и сензори за определяне посоката на ветровете. Станциите за професионална употреба предлагат и допълнителна информация за валежите: 15-минутни, почасови, месечни и годишни отчети, както и количествата дъжд за последните 24 бури.

Ако държите на изчерпателната информация относно вятъра, можете да изберете уред, предоставящ допълнителни отчети за скоростта на вятъра: 10-минутна средна скорост и доминираща посока на вятъра, а с определени устройства в допълнение получавате 2-минутна средна и висока скорост, както и посока през последните десет минути.

Определено ще трябва да обърнете внимание и на някои технически особености на станциите, например с колко сензора разполагат и къде трябва да се монтират те. Има значение дали след като получите метеостанцията просто ще поставите батериите, ще я закачите на стената и ще започнете да я използвате или ще ви е нужен техник, който да монтира и настрои системата.

Къде ще използвате своята метеорологична станция – на открито или на закрито също е важен въпрос. На какъв екран ще бъдат поднасяни данните от измерването LED/ LCD и ще има дисплеят touch screen функция? Всяка екстра добавя стойност към цената на устройството, затова преди изобщо да започнете да разглеждате нашите продукти е добре да определите максималната сума, която сте склонни да похарчите.

Ако искате да получите пълните параметри на измерване, и то с висока точност една професионална метеорологична станция е идеална за вашите цели. Те се използват все по-често в частни земеделски стопанства и компании, занимаващи се с риболов и ветроплаване. В случай че желаете да измерите всички променливи показатели, професионалният модел е удачен избор, но цената от му е по-висока от тази на домашните..

Почти всички метеоцентрали са безжични и разполагат с възможност за отчитане на температура / влажност (вътре и отвън), валежи, скорост / посока на вятъра, барометрично налягане. Определени разработки разполагат с опция да съхраняват определени данни в монитора, така че да могат да се извлекат по-късно, напр. валежи през последната седмица.

Ако се нуждаете от по-изчерпателна регистрация на данни и възможност за качване на информацията на компютър или уебсайт, това може да се постигне с някои от нашите уреди, но цената в този случай се повишава. Конкретни модели предлагат допълнителни функции като изгрев / залез, UV, аларми, когато са изпълнени определени условия. Има голяма разлика в цената в зависимост от функционалността и качеството на устройството.

Видовете метеостанции можем да разделим и спрямо начина им на използване, тоест къде ще бъдат позиционирани. Настолните дизайни са много предпочитани за дома. Станциите от настолен тип биват наричани още температурни. Те са базов тип устройства и ако имат външен сензор, това е най-много сензор за температура и влажност.

Типичните измерени метеорологични променливи с тях са температура, влажност и барометрично налягане. Повечето имат часовници с аларми, а някои са с възможност за прогнозиране на къси разстояния.

При настолните модели една марка е толкова добра, колкото всяка друга, така че изберете въз основа на външния вид и усещане. Преценете дали ви харесва как се показват и отчитат данните. Някои дават само прогноза, а не действителното число на налягането и градусите.