Промоция
Професионален рефрактометър за вино– захаромер и алкохолен градус RHWN-25ATCBr
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (ДОПЪЛНИТЕЛНО КАПАЧЕ С ВГРАДЕНО LED ОСВЕТЛЕНИЕ) Професионален рефрактометър за вино (Висок клас) - измерване на захари (Brix) и предполагаем алкохолен градус (Vol). Автоматична компенсация на ..
89,00лв 75,00лв
Без данък: 75,00лв
Ref.004
На база 8 отзива.
Промоция
Професионален рефрактометър за алкохол 0-80% RHW-80ATC
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (ДОПЪЛНИТЕЛНО КАПАЧЕ С ВГРАДЕНО LED ОСВЕТЛЕНИЕ) Алуминиев рефрактометър за измерване на алкохолния градус в ракия или други алкохолни напитки. Лесен, бърз и надежден начин за измерване на..
99,00лв 65,00лв
Без данък: 65,00лв
Ref.008
На база 8 отзива.
Рефрактометър за бира, пивна мъст, захар, плътност Ref.005 eTop
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (ДОПЪЛНИТЕЛНО КАПАЧЕ С ВГРАДЕНО LED ОСВЕТЛЕНИЕ)  Този ръчен оптичен рефрактометър за бира, пивна мъст е снабден с две измервателни скали за измерване на захар Brix (0~32%) и на относител..
60,00лв
Без данък: 60,00лв
Ref.005
Спиртомер

В наши дни най-широко приложение има спиртомер наречен рефрактометър за алкохол. По своето устройство той се различава значително от традиционния спиртомер. С рефрактометър за алкохол, измерванията протичат доста по-бързо и лесно. Този уред има АТС (Автоматична температурна компенсация) система благодарение на която не е необходимо да се правят преизчисления спрямо външната температура. Всичко което е необходимо е да поставите няколко капки от измерваната спиртна течност и да прочетете през визьора измерената стойност.

 

Спиртомер или рефрактометър за алкохол е оптичен уред проектиран да измери бързо, лесно и точно реалния алкохолен градус във всяка спиртна напитка. Спиртомерите рефрактометри и рефрактометрите за захар се различават по принципа си на измерване и поради тази причина не се предлагат комбинирани. На пазара се предлага комбиниран уред измерващ захарността и предполагаемия алкохолен градус на базата на процента захар, забележете обаче че това не е реалния алкохолен градус. Тоест ако искате да замерите алкохолен градус в напитка както и захарността на грозде или друг плод, то е необходимо да си закупите и двата модела.