Рефрактометър за измерване на алкохол 0-80% в ракия Ref.108 OEM
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (ДОПЪЛНИТЕЛНО КАПАЧЕ С ВГРАДЕНО LED ОСВЕТЛЕНИЕ)  Рефрактометър "Нисък клас" за измерване на алкохолния градус в ракия или други алкохолни напитки. Лесен и бърз начин за измерване на алко..
39,00лв
Без данък: 39,00лв
Ref.108
Промоция
Професионален рефрактометър за алкохол 0-80% RHW-80ATC
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (ДОПЪЛНИТЕЛНО КАПАЧЕ С ВГРАДЕНО LED ОСВЕТЛЕНИЕ) Алуминиев рефрактометър за измерване на алкохолния градус в ракия или други алкохолни напитки. Лесен, бърз и надежден начин за измерване на..
99,00лв 65,00лв
Без данък: 65,00лв
Ref.008
На база 8 отзива.
Рефрактометър за алкохол

Рефрактометър за алкохол / спиртомер - Уред за измерване на алкохол в ракия или други алкохолни напитки. Топ качество на най-добри цени.

Ареометърът е уред за измерване на плътността на течности. Принципът на действие е основан на закона на Архимед

Обикновено представлява херметизирана стъклена тръба, долната част на която е запълнена с определено количество оловни тежести при калибрирането за постигане на необходимото относително тегло на уреда. Горната, по-тънка част е градуирана със специфична ска̀ла според конкретното му предназначение. Тъй като плътността на течностите е в пряка зависимост от температурата, на всички ареометри е отбелязана номиналната температура, при която се правят измерванията (обикновено 20 °C), а в някои има вграден термометър.

При измерване на плътността уредът се потапя в мензура с течност и се отчита по скалата (там, където се пресича с нивото на течността). Скалата нараства от горе надолу. При мерене на спиртни градуси скалата е обратно: по-ниска плътност – по-висок градус.

Смята се, че ареометърът е изобретен от Хипатия от Александрия.

Основни разновидности:

  • Лабораторен ареометър
  • Спиртомер
  • Лактометър
  • Захаромер

В наши дни най-широко приложение има спиртомер наречен рефрактометър за алкохол. По своето устройство той се различава значително от традиционния спиртомер. С рефрактометър за алкохол, измерванията протичат доста по-бързо и лесно. Този уред има АТС (Автоматична температурна компенсация) система благодарение на която не е необходимо да се правят преизчисления спрямо външната температура. Всичко което е необходимо е да поставите няколко капки от измерваната спиртна течност и да прочетете през визьора измерената стойност.