Радиостанция

Замисляли ли сте се, защо в наши дни на бързоразвиващите се технологии и комуникации, радиостанциите остават въпреки всичко ключов инструмент за обмен на информация в реално време? Отговора е лесен – независимост и сигурност. Стандартните мобилни мрежи са платени и всеки един момент те могат да бъдат спрени, не на всякъде имат покритие и точно когато са ни необходими в планината на излет, на лов или риболов те липсват. Ето в такива ситуации радиостанцията е вашият най-добър помощник.

Радиостанциите не ни обвързват с абонаментни планове, а като цена голяма част от тях са доста по-евтини от мобилни телефони. Без значение дали сте ловец, рибар, турист или обичате разходки в планинат, радиостанцията остава най-евтиния и важен предмет в оборудването ви, който не ви носи никакви разходи когато не го ползвате.

Освен всички тези приложение, радиолюбителите преоткриват в радиостанциите един нов свят, запознанства и комуникация с хора по целия свят с общи интереси.

Каква радиостанция да си купя?

В интернет можем да намерим десетки и стотици обяви на различни модели радиостанции. Ценовия диапазон е много различен, не винаги имаме нужда от скъпа радиостация, а в същото време по-евтините дали са толкова сигурни и биха ли ни свършили работа?!

Ето какво трябва гледаме при избора на радиостанция. Ключови характеристики:

  • Работни честоти (честотен диапазон)
  • Обхват (мощност на радиостанцията във ватове W)
  • Брой канали и памет на устройството
  • Батерия и време на работа
  • Размери и тегло на радиостанцията
  • Размери и параметри на антената
  • Други характерни особенности за радиостанцията

Ние искаме да ви помогнем да открието перфектното решение за вашите нужди. Ето защо сме ви подбрали само най-доказаните моделите на водещите марки. Без значение дали търсите бюджетна радиостанция, уоки-токита за вашето дете или висок клас радиостанция, то при нас можете да е откриете.

В бързо развиващите се технологични години, няколко производителя се отличиха с най-добро съотношение цена и качество.

Радиостанции baofeng се представят най-добре в ниския и среден ценови клас. Техните водещи модели са дълги години в топ 5 най-продаваните радиостанции в света.

Baofeng UV-5R

Baofeng UV-82

Baofeng UV-9R PRO

Baofeng UV-9R PLUS

Baofeng BF-888S

 

Радиостанции Quansheng в средния ценови клас също имат няколко модела които в първите редове на всички класации.

Quansheng UV-K5

Quansheng UV-K5(8)

Quansheng UV-5R PLUS

Разгледайте всичките ни модели, сигурни сме че ще успеете да откриете най-правилния избор според вашите нужди.

Няма добавени продукти в тази категория.