PRESIDIUM PGT II Настолен тестер за диаманти и 16 вида скъпоценни камъни PGT-II PRESIDIUM
PRESIDIUM PGT II осигурява бърз и лесен начин за идентифициране на диаманти/мойсанити и разделя до 16 вида цветни скъпоценни камъни въз основа на тяхната топлопроводимост. Най-надеждният тестер за цветни скъпоценни камъни в индустрията сега е прер..
1 225,00лв
Без данък: 1 225,00лв
PGT-II
PRESIDIUM PMUT III Комбиниран тестер за диаманти, мойсанити и други скъп. камъни PMUT-III PRESIDIUM
Най-продаваният тестер за диаманти, който незабавно идентифицира безцветни диаманти и мойсанити въз основа на техните термични и електрически свойства. Presidium Multi Tester III (PMuT III) е мобилен тестер за диаманти, който надеждно и точно пров..
1 010,00лв
Без данък: 1 010,00лв
PMUT-III
Diamond Moissanite Tester Gemstone 2pt Jewel Stone Combo Gem Jewelry Test Tool DMT-3 eTop
Този комбинирам тестер модел DMT-3 е разработен за определяне автентичността на диаманти, мойсанити и симуланти (изкуствени камъни). Уредът е идеално средство за бижутери, търговци и оценители на скъпоценни камъни. Той е компактен и лесно преносим, к..
309,00лв
Без данък: 309,00лв
DMT-3
0.01 nD Scale Division Gem Refractometer w/ Built-in LED Light + RI Oil GR-701B eTop
Професионален рефрактометър за измерване на рефракционния индекс (RI) на фасетираните скъпоценни и полускъпоценни камъни. Рефрактометъра е основен и мощен инструмент в идентификацията на истинските скъпоценни камъни от изкуствените такива. Той измерв..
239,00лв
Без данък: 239,00лв
GR-701B
Тестер за диаманти и мойсанити SmartPro Reader-1 с LCD дисплей READER-1 Smart Pro
Тестерът за диаманти и мойсанити SmartPro модел Reader-1 е предназначен за незабавно идентифициране ДИАМАНТИ и всички видове МОЙСАНИТИ въз основа на техните термични и електрически свойства. SmartPro Reader I е първият в света тестер за диаманти с..
799,00лв
Без данък: 799,00лв
READER-1
Тестер за скъпоценни камъни и диаманти SmartPro Gem Eye I GEMEYE-1 Smart Pro
Тестер за скъпоценни камъни SmartPro Gem Eye I е разработен, за да прави разлика между диамант, други негови симуланти, както и други видове скъпоценни камъни използвайки принципа на топлопроводимостта. Той е със забележителен дизайн и голям диспл..
960,00лв
Без данък: 960,00лв
GEMEYE-1
Diamond Tester with Ultraviolet (UV) Light JEM-II eTop
Този тестер за диаманти с ултравиолетова (UV) светлина не реагира върху фалшиви кристали или симуланти като цирконий, когато сондата докосне повърхността. Това е най-полезния инструмент за по-голямата част от бижутерите на дребно, брокерите..
129,00лв
Без данък: 129,00лв
JEM-II
На база 1 отзива.
Handheld MOISSANITE TESTER Mounted Jewelry Loose Stone Tool Selector UV Lights JEM-III eTop
Този тестер е сигурен начин да разграничите мойсанит от диамант. Този тестер ще ви остави без съмнение по отношение на естеството на камъните ви. Той ефективно и бързо разграничава мойсанита от диаманта. С добавянето на ултравиолетова ..
129,00лв
Без данък: 129,00лв
JEM-III
На база 1 отзива.
Пинсета за камъни с фин заострен връх, заключваща, 170 мм, права TWE-1
Висококачествена пинсета, изработена от неръждаема стомана за прецизно захващане на малки елементи като скъпоценни камъни, мъниста, бижута и други. Пинсетата е с обща дължина 170 мм с фин заострен връх и вдлъбнат жлеб за пълен контрол при задържан..
16,50лв
Без данък: 16,50лв
TWE-1
Електронна мини бижутерска везна, капацитет 100 гр, точност 0.005 гр ESCAL4
Характеристики: Преносима мини бижутерска везна с измерване до 0.001 гр Джобна мини везна, лесна за носене и съхранение. Енергоспестяващ LCD HD дисплей, с големи и ясни за четене стойности, измерени за секунди Избор на различни измервател..
63,00лв
Без данък: 63,00лв
ESCAL4
Пинсета щипка за скъпоценни камъни диаманти TWE-2
Характеристика: Първокласни аксесоари за изработка на бижута: широко използвани за прецизна работа по сортиране. Ергономичен дизайн: Лесна за работа дръжка за лесно захващане. Прецизен захват: Осигурява отлична видимост от всички ъгли. Ст..
12,00лв
Без данък: 12,00лв
TWE-2
Комплект антистатични пинсети от антиацидна стомана TWE-SET
Комплект от 6 броя пинсети направени от антиацидна стомана. Те са антистатични, антимагнитни и устойчиви на корозия. Имат висока твърдост и еластичност. Безопасни за работа с електронни компоненти. Приложение: работа с интегрални схеми и други ..
20,00лв
Без данък: 20,00лв
TWE-SET
Светлодиодна лупа-скала с 20мм мащабна таблица CLMG-7173-LED eTop
Мащабна лупа, която предлага до 10x увеличение. Тя е с външен диаметър 25 мм и с диаметър на стъклото 20 мм. Снабдена с 8 LED светлини, които осветяват зрителното поле. Този модел е проектиран с най-доброто оптично стъкло към него могат да бъдат прик..
83,90лв
Без данък: 83,90лв
CLMG-7173-LED
Mini 10X Jeweler Loupe Magnifier + LED & UV light, 21mm lens GM11 eTop
Бижутерската мини лупа е увеличително приспособление от най-ново поколение, създадена за работещите върху миниатюрни, фини и деликатни повърхности. Моделът използва триплетен обектив, като в тази комбинация влизат апланатична леща и ахроматична леща,..
59,00лв
Без данък: 59,00лв
GM11
Mini Jeweler Loupe 20X Magnifier + LED & UV light 21mm lens GM21 eTop
Бижутерската мини лупа е увеличително приспособление от най-ново поколение, създадена за работещите върху миниатюрни, фини и деликатни повърхности. Моделът използва триплетен обектив, като в тази комбинация влизат апланатична леща и ахроматична леща,..
62,00лв
Без данък: 62,00лв
GM21
Филтър за цветни скъпоценни камъни, изумруди, сапфири, нефрити CLMG-7300 eTop
Този филтъра е сериозен инструмент за идентифициране на цветни камъни. Въпреки, че първоначално се е използвал за бързото разграничаване между истински емералди и дубликати, той също е ценен помощник при идентифицирането на други цветн..
54,00лв
Без данък: 54,00лв
CLMG-7300
Бижутерска лупа 10х увеличение, LED и UV светлина GEM-246 eTop
Тази невероятна лупа с 10-кратно увеличение показва и най-малкия детайл. Разполага с 21mm триплетна леща с шест бели LED светлини и UV светлина. Приложения: Чудесно решение за бижутери, механици, машинисти, колекционери на печати и монети, изкуств..
57,00лв
Без данък: 57,00лв
GEM-246
Refractive Index Fluid for Gem Refractometers (2 vials, 2ml/vial GL-01 eTop
Индексното масло се използва от всеки гемологист за идентифициране на индекс на рефракция. Маслото позволява на рефрактометъра да измерва в диапазона  от 1,30 до 1,80. Идеално решение за тестване на всички видове камъни! Тази бургундск..
49,00лв
Без данък: 49,00лв
GL-01
Foldable Ruby Filter Gem, identification tool for Emerald & Gemstones CLMG-7302 eTop
Филтърът  е изключително полезен уред при разграничаване на червени камъни като рубин, шпинел, турмалин и гранат от други камъни, които могат да изглеждат подобни при сравнение. Използването му е изключително просто, задръжте филтъра близо ..
54,00лв
Без данък: 54,00лв
CLMG-7302
Бижутерска лупа 15х увеличение, LED и UV светлина GEM-247 eTop
Тази невероятна лупа с 15-кратно увеличение показва и най-малкия детайл. Разполага с 21mm триплетна леща с шест бели LED светлини и UV светлина. Приложения: Чудесно решение за бижутери, механици, машинисти, колекционери на печати и монети, изкуств..
59,00лв
Без данък: 59,00лв
GEM-247
Бижутерска лупа 20х увеличение, LED и UV светлина GEM-248 eTop
Тази невероятна лупа с 20-кратно увеличение показва и най-малкия детайл. Разполага с 21mm триплетна леща с шест бели LED светлини и UV светлина. Приложения: Чудесно решение за бижутери, механици, машинисти, колекционери на печати и монети, изкуств..
62,00лв
Без данък: 62,00лв
GEM-248
бижутерски инструменти

Инструменти за бижута - Водещи марки на най-добри цени в eTop.bg

Специална колекция от прецизни, удобни и функционални бижутерски инструменти има за цел да улесни и помогне в работата на една специална група занаятчии. Красивите и доста скъпи бижута, които всички обичаме, се изработват с много умение, талант и усилия. Без наличието на специален инструментариум сложните операции не биха били изпълними, а резултатът – толкова съвършен.

Какво ви предлагаме?

Специализираните инструменти за бижута, включени в каталога ни касаят не само тяхната изработка, но и тяхната оценка и продажбата. Постарали сме да предоставим пълния набор от технически решения – от най-простата увеличителна лупа до висок клас професионален GEM рефрактометър с вграден светлинен източник.

Инструментите, предназначени за бижутерията, на които сме наблегнали са увеличителните стъкла/ лупи, както и спектроскопите и тестерите за разграничаване на истинските диаманти и скъпоценните камъни от синтетичните/фалшиви. С подобни функции разполага и ръчният полярископ за диагностициране на оптичните свойства на ценните камъни на база еднократно или двойно пречупване.

От каталога ни можете да си изберете тестер за диаманти с ултравиолетова светлина, който е с най-компактен и практичен дизайн. Идеално пособие за експерти и оценители, работещи извън професионалното си ателие или магазин. Уредът е оборудван е с ултравиолетова светлина за тестване на реакцията на флуоресценция на камъните. Той точно и бързо отличава автентичния диамант от всички модели на диамантени симуланти и метали.

За максимална прецизност на идентифициране на цветни камъни е предназначен компактният филтър на Челси. Макар първоначално да се е използвал за разграничаване на истинските Емералди от дублети, днес той успешно служи за тестване на всеки друг цветен камък. Ние ви предлагаме комбинирано устройство – филтър на Челси, дихроскоп, спектроскоп и 10-кратно увеличаваща лупа за идентификация на над 85% от скъпоценните минерали.

В комплект е по-изгодно и по-удобно

В случай че се нуждаете от базово оборудване за новооткрито ателие или магазин за бижута, препоръчваме да разгледате нашите професионални комплекти. Сетът от 9 части включва най-необходимите инструменти и консумативи, използвани днес в бижутерията. Комплектът съдържа GEM рефрактометър с вграден светлинен източник и индексно масло.

Gemstone Refractometer е мощен инструмент за идентификация и удостоверяване на полираните скъпоценни и полускъпоценни камъни, както и за наблюдение на тяхната структура. Рефрактометърът е компактен и лесен за носене с вграден източник на светлина и автоматична температурна компенсация (ATC). Предлага се заедно с бутилка течност за пречупване.

Друг компонент на комплекта е ръчният полярископ с флаш светлина тип Darkfield Лупа. Той се използва за тестване на нарязани или груби скъпоценни камъни. Благодарение двата поляризиращи филтъра се позволява наблюдаване структурата и оптичните свойства на скъпоценен камък и минерали. Към него са добавени ръчен LED фенер и калъф за пренасяне.

Големият призмен спектроскоп също присъства в професионалния комплект инструменти за бижутерия. Спектроскопът разчупва светлината, излъчвана от скъпоценен камък към нейните спектрални цветове. Процесът позволява на гемолозите да видят различните дължини на вълните, абсорбирани от камъка.

По този начин става възможно да се узнае какви елементи се съдържат в даден скъпоценен минерал, причиняващ абсорбцията. Това е един от най-важните инструменти за идентифициране на камъните и минералите от клас скъпоценни. Нашият магазин гарантира за качеството и прецизността на инструментите, представени в раздела. Всички продукти отговарят на директивите на ЕС за качество и безопасност.