Промоция
Захаромер
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (Дигитален термометър с влагомер)  Захаромер "Висок клас" за гроздов сок е измервателен инструмент необходим на всеки производител на домашен алкохол - любител или професионалист. Вижте ..
79,00лв 55,00лв
Без данък: 55,00лв
Ref.003
На база 29 отзива.
Промоция
Професионален рефрактометър за вино– захаромер и алкохолен градус RHWN-25ATCBr
С всеки закупен рефрактометър, получавате като ПОДАРЪК (Дигитален термометър с влагомер)  Професионален рефрактометър за вино (Висок клас) - измерване на захари (Brix) и предполагаем алкохолен градус (Vol). Автоматична компенсация на темпера..
89,00лв 75,00лв
Без данък: 75,00лв
Ref.004
На база 8 отзива.
Комбиниран рефрактометър за захар и сол Ref.010 eTop
Комбиниран рефрактометър за захари и соли, лесен за работа уред, който трябва да притежава всеки един кулинар. Препоръчваме този уред за кулинари, а не за винари. Този ръчен оптичен рефрактометър измерва плътността на захари и соли в разтвори и..
60,00лв
Без данък: 60,00лв
Ref.010
Рефрактометър за захарен сироп, сладко 0-80% ATC Brix CNC Ref.012 eTop
Рефрактометърът комбинира два отделни диапазона на Brix в един инструмент, като общия диапазон на измерване е от 0 - 80%. Диапазон 1 обхваща 0-50%, а диапазон 2 обхваща 50-80%, което позволява този инструмент да се използва за много продукти и процес..
169,90лв
Без данък: 169,90лв
Ref.012
Рефрактометър за измерване на разтвори с ниско съдържание на захар от 0 - 10% Brix Ref.013 eTop
Този рефрактометър  е предназначен за измерване на разтвори с ниско съдържание на захар в диапазона от 0 до 10 % Brix. Характеристика: Автоматична температурна компенсация (ATC) Лесно калибриране и работа Алуминиев корпус с гумиран..
55,00лв
Без данък: 55,00лв
Ref.013
Захаромери

Захарометър - разнообразие от оферти и изгодни цени. Поръчай онлайн или 0896/877733 и вземи с бърза 24 часова доставка до твоята врата!

Какво е захаромер? Захаромер наричан често спиртомер или рефрактометър за захар и вино е оптичен уред последно поколение, благодарение на който можем бързо, лесно и точно да измерим захарното съдържание в плодов сок: най-вече сок от грозде, сини сливи, портокали и други. В последните години поради ниските си цени захаромерите станаха толкова популярни, че на пазара започнаха да се предлагат една голяма част с много лошо качество и съмнителен произход. Ние от eTop.bg искаме да се разграничим от тези съмнителни търговци и да запазим качеството на захаромерите което клиентите ни получават последните 10 години. Затова рефрактометрите които предлагаме са пакитирани с наша запазена марка eTop, а ние като юридическо лице заставаме зад името си и гарантираме че ще получите най-добрия продукт който се предлага на пазара в България.

Често задава въпроси!

Как да изберем захаромер? За съжаление при избора на захаромер в маркетплейси като ОЛХ, Базар, Ало и други сайтове никога не можем да бъдем сигурни в качеството на продукта, тъй като масово се излагат снимки които не отговарят на продукта. Всъщност наистина е трудно да се разграничи качествения захаромер от всички останали, защото на пръв поглед те всички са еднакви.

Тогава каква е всъщност разликата и струва ли си да заплащаме повече?   Да! Качествените рефрактометри са изработени от високоустойчива алуминиева сплав и меко гумирано покритие на ръкохватката. Качествено подбраната оптика и ясната скала ви дават усещане за лесно разчитане на резултатите дори при по-слаба светлина без да натоварват очите. Вие придобивате инструмент който практически няма какво да му се случи. Необходимо е само да измиете и приберете захаромера в кутията след работа.

Влияе ли температурата на отчетените резултати? Повечето захаромери имат стикер АТС което означава че те притежават система за автоматична компенсация на температурата. Казано по друг начин, това което измерите е реалния резултат от измерването и не е необходимо да правите корекции спрямо температурата. Както може да се предположи на по-евтините модели АТС системата не работи за съжаление така добре.

Как да съм сигурен че уреда работи добре? Всеки един измервателен уред е конструиран така че да може да се калибрира. Рефрактометрите също позволяват това. Процеса не е толкова сложен, необходимо ви е единствено консуматив за калибрация, който е дистилирана вода или друга течност в зависимост от модела рефрактометър. Но това не трябва да ви притеснява! Ние сме се погрижили и добавили необходимите консумативи и описание как да калибрирате уреда.

Колко често е нужно да калибрирам захаромера? Всички модели които предлагаме идват заводски калибрирани. Според нас веднъж годишно или след изтърване на захаромера е абсолютно достатъчно като периодичност на калибрация.

Мога ли да ползвам захаромера, за измерване на алкохол, антифриз, мед, урина и др.? Категорично НЕ! Всеки един тип рефрактометър е настроен и притежава разграфена скала строго спрецифично за измерване за което е предназначен.

Прочетох че има комбиниран рефрактометър за захар и алкохол, така ли е? За съжаление отговора е НЕ и се подразбира от отговора на предходния въпрос. Да, има комбинират рефрактометър за измерване на захар, на базата на която ви дава предполагаем алкохолен градус. Моля, не го бъркайте с реалния градус на вашата спиртна напитка която искате да измерите. Предполагаемия алкохолен градус може единствено да предположи колко градуса би станало вашето вино на базата на захарността на гроздето. Тези комбинирани уреди не могат да измерват алкохола на вече готови алкохолни напитки: ракия, вино, уиски и други. За тази цел ще ви трябва рефрактометър за алкохол известен още като спиртомер.

Имат ли сертификати за качество? Да, всички наши модели имат сертификати СЕ и при необходимост можем да ви изпратим.