Digital Oscilloscope with 2.4 Inch Display 500 Ms/s Sample Rate 100MHz Analog Bandwidth Oscilloscope for Waveform Storage 5012H
Осцилоскоп FNIRSI модел 5012H е универсален и изключително практичен индустриялен осцилоскоп със sampling rate до 500 MS/s и 100 MHz аналогова честотна лента. С пълен набор от тригерни функции (single, normal, automatic), той може да се използва своб..
283,00лв
Без данък: 283,00лв
5012H
Professional Digital Oscilloscope 500MS/s Sampling Rate 110MHz Analog Bandwidth Support Waveform Storage 1C15
Осцилоскоп FNIRSI модел 1C15 е напълно функционален, практичен и рентабилен ръчен осцилоскоп, пуснат наскоро от FNIRSI. Честотата на дискретизация в реално време е 500M, а аналоговата честотна лента е 110MHz. В допълнение към всички функции на конвен..
260,00лв
Без данък: 260,00лв
1C15
Dual-Channel Digital Oscilloscope Signal Generator 100MHz Analog Bandwidth 1GSa/s Sampling Rate Waveform Storage 1014D
Характеристики: Честотата на дискретизация в реално време на осцилоскопа е 1 GSa/s, а аналоговата честотна лента е 100 MHz. Пълна тригерна функция (единична/нормална/автоматична) както за периодични аналогови, така и за непериодични цифрови с..
549,00лв
Без данък: 549,00лв
1014D
Осцилоскопи

Осцилоскопи - Водещи марки на най-добри цени в eTop.bg

Какво е осцилоскоп и за какво се използва?

Осцилоскопът представлява електроизмервателен инструмент за наблюдение на изменението на електрическото напрежение във времето, а също и за измерване стойностите на това напрежение.

Осцилоскопът е най-разпространеният уред за наблюдаване на формата на периодични трептения или непериодични електрически трептения и измерване на някои техни параметри. По своя принцип на работа той може да бъде оприличен на подобрена електроннолъчева тръба. Посредством входен атенюатор, блок за синхронизация, хоризонтален и вертикален усилватели и генератор на линейно изменящо се напрежение, осцилоскопът изобразява на екрана горепосочените видове сигнали и дава възможност за промяна на изображението в съответните пропорции на измервания сигнал.

 

Какви видове осцилоскопи се предлагат на пазара?

Според своите функции предлаганите осцилоскопи на пазара са основно еднолъчеви, двулъчеви, двуканални еднолъчеви и двубазови двулъчеви.

Какво е осцилоскоп и за какво се използва?  Осцилоскопът представлява електроизмервателен инструмент за наблюдение на изменението на електрическото напрежение във времето, а също и за измерване стойностите на това напрежение.  Осцилоскопът е най-разпространеният уред за наблюдаване на формата на периодични трептения или непериодични електрически трептения и измерване на някои техни параметри. По своя принцип на работа той може да бъде оприличен на подобрена електроннолъчева тръба. Посредством входен атенюатор, блок за синхронизация, хоризонтален и вертикален усилватели и генератор на линейно изменящо се напрежение, осцилоскопът изобразява на екрана горепосочените видове сигнали и дава възможност за промяна на изображението в съответните пропорции на измервания сигнал.

Каква е разликата между Аналогови и Цифрови осцилоскопи?

Аналоговите осцилоскопи са по-масивни и не са подходящи за мобилна работа. Те са предназначени да обработват аналогов сигнал. Използват се за измерване и изучаване на бавни или сравнително нискочестотни процеси. Основните параметри на аналоговите осцилоскопи са честотна лента или обхват, брой входни канали, тригер и входен импеданс.

Цифровите осцилоскопи имат собствена памет и могат да съхраняват поредица от осцилограми и след това да бъдат възпроизведени на екрана. Осцилоскопите от този тип са компактни, което ги прави подходящи за мобилна работа.

Какви видове осцилоскопи ще намерите в магазина ни Etop.bg?

  • Цифрови осцилоскопи – с 2 или 4 канала
  • USB осцилоскопи
  • Едноканални портативни осцилоскопи
  • Двуканални широколентови осцилоскопи