Промоция
Захаромер
Захаромер "Висок клас" за гроздов сок е измервателен инструмент необходим на всеки производител на домашен алкохол - любител или професионалист. Вижте разликите между нисък и висок клас. Рефрактометър захаромер помага за измерване захарността на г..
79,00лв 55,00лв
Без данък: 55,00лв
Ref.003
На база 29 отзива.
Промоция
Професионален рефрактометър за вино– захаромер и алкохолен градус RHWN-25ATCBr
Професионален рефрактометър за вино (Висок клас) - измерване на захари (Brix) и предполагаем алкохолен градус (Vol). Автоматична компенсация на температурата (ATC) от 10 °C до 30 °C. Вижте разликите между нисък и висок клас тук. Забележка: Този..
89,00лв 75,00лв
Без данък: 75,00лв
Ref.004
На база 8 отзива.
Рефрактометър за измерване на влажността на пчелен мед, сладко, мармалад Ref.006 eTop
Професионален рефрактометър с три скали подходящ за измерване на водното съдържание, захарността и плътността на пчелен мед. Уред, който трябва да притежава всеки пчелар или сладкар. Най - важните показатели, показващи, кога медът е узрял и готов за ..
70,00лв
Без данък: 70,00лв
Ref.006
На база 2 отзива.
Рефрактометър за бира, пивна мъст, захар, плътност Ref.005 eTop
Този ръчен оптичен рефрактометър за бира, пивна мъст е снабден с две измервателни скали за измерване на захар Brix (0~32%) и на относителна плътност SG Wort (1,000~1,120). Този рефрактометър се използва за измерване съдържанието на захар и плътнос..
60,00лв
Без данък: 60,00лв
Ref.005

Захаромер известен още като рефрактометър за захар е уред с който лесно може да бъде измерено процентно съдържание на захарта в гроздовия или друг плодов сок. Както професионалистите така и любители винари знаят, че има пряка зависимост между количеството на наличната захар и качеството на крайния продукт. Всички те обезпечават качеството на крайния продукт, помагайки за стриктното проследяване и управление на ферментационните процеси. 

 

Захаромера благодарение на достъпната си цена през последните години се налага като основен инструмент който всеки уважаващ себе си винар  притежава.

 

Захаромерите се предлагат под формата на различни разработки, затова при избора на захаромер е важна не толкова неговата цена, колкото начинът, по който ще бъдат отчитани стойностите. Изборът ви се простира между аналогови и дигитални захаромери. И двата вида се базират на свойството на светлинния лъч да забавя и изменя посоката на своето движение, преминавайки през концентрирани разтвори.

 

Аналоговият захаромер или още оптичния не изисква външен източник на енергия, за да функционира. За да се получи отчитане на Brix за разтвор, няколко капки се поставят върху призмата, която се покрива с капак. След това захаромерът се доближава до окото, като се държи перпендикулярно на източник на светлина, която се пречупва, движейки се в течността, позволявайки да се направи отчитане на Брикс там, където светлите и тъмните области се срещат по скалата.

 

Захаромера тип рефрактометър за разлика от старите стъклени захаромери притежава АТС система. Това е автоматична температурна компенсация която в диапазон от 10 до 30 градуса успява да компенсира разликата в температурата. Вече не е необходимо чрез сложни таблици да преизчислявате реалния захарен процент спрямо температурата. Стойността която измерите, това ви е реалната стойност на процента захар. Толкова бързо и лесно, а не е ли така?